Udsatte borgere får hjælp til tænderne

9. december 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

images

I Sønderborg Kommune er der en del udsatte borgere tilknyttet socialpsykatrien, der ikke kommer til tandlæge, selvom de har tandsmerter og problemer med tænderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

De oplever spisebesvær, dårlig livskvalitet og risikerer i sidste ende social isolation. Årsagen, til at denne gruppe af borgere holder sig væk fra tandlægen, er en kombination af dårlig økonomi og tandlægeskræk.

Hvis der skal søges job, så kan dårlige tænder udløse et afslag.

Hvis der skal søges job, så kan dårlige tænder udløse et afslag.

For at hjælpe disse mennesker lancerer Sønderborg Kommune nu en række initiativer, der skal understøtte deres muligheder for at få en bedre tandsundhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt initiativerne er åben konsultation på Hertughavens tandklinik én gang om ugen. Her kan udsatte borgere blive undersøgt og få hjælp til bedre mundhygiejne og træning i at gå til tandlæge uden tandlægeskræk.

Private tandlæger får hjælp og rådgivning, så de bliver bedre til at modtage denne gruppe af borgere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desuden uddannes to medarbejdere i at skabe kontakt til udsatte borgere i socialpsykiatrien, og personalet undervises i god mundhygiejne. Endelig skal der sikres kontakt til bosteder og Sønderborg Misbrugscenter.

“Det er vigtigt, at vi tilrettelægger den her indsats i et tæt samarbejde med de medarbejdere, der kender de udsatte borgere bedst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor inddrager vi selvfølgelig socialpsykiatrien, gadesygeplejersken, udsatteteamet og kommunallægen på misbrugscenteret. Udsatterådet vil også blive inddraget i planlægningen”, siger Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget, i en pressemeddelelse..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 Samfund, Sønderborg

Søg penge og forskøn lokalområderne

16. april 2021 Samfund

Partierne bag Byrådets budgetaftale for 2020-2023 har afsat 100.000 kr. om året i en pulje, så borgere og foreninger kan søge om tilskud fra til forskellige drifts- og vedligeholdelsesprojekter. Foirdi der på grund af Corona-epidemien Cikke blev delt penge ud fra puljen sidste år, så er der i år 200.000 kr. at søge om. ”Vi […]

Læs mere...