Udsatte borgere får hjælp til tænderne

9. december 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

images

I Sønderborg Kommune er der en del udsatte borgere tilknyttet socialpsykatrien, der ikke kommer til tandlæge, selvom de har tandsmerter og problemer med tænderne. De oplever spisebesvær, dårlig livskvalitet og risikerer i sidste ende social isolation. Årsagen, til at denne gruppe af borgere holder sig væk fra tandlægen, er en kombination af dårlig økonomi og tandlægeskræk.

Hvis der skal søges job, så kan dårlige tænder udløse et afslag.

Hvis der skal søges job, så kan dårlige tænder udløse et afslag.

For at hjælpe disse mennesker lancerer Sønderborg Kommune nu en række initiativer, der skal understøtte deres muligheder for at få en bedre tandsundhed. Blandt initiativerne er åben konsultation på Hertughavens tandklinik én gang om ugen. Her kan udsatte borgere blive undersøgt og få hjælp til bedre mundhygiejne og træning i at gå til tandlæge uden tandlægeskræk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Private tandlæger får hjælp og rådgivning, så de bliver bedre til at modtage denne gruppe af borgere. Desuden uddannes to medarbejdere i at skabe kontakt til udsatte borgere i socialpsykiatrien, og personalet undervises i god mundhygiejne. Endelig skal der sikres kontakt til bosteder og Sønderborg Misbrugscenter.

“Det er vigtigt, at vi tilrettelægger den her indsats i et tæt samarbejde med de medarbejdere, der kender de udsatte borgere bedst. Derfor inddrager vi selvfølgelig socialpsykiatrien, gadesygeplejersken, udsatteteamet og kommunallægen på misbrugscenteret. Udsatterådet vil også blive inddraget i planlægningen”, siger Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget, i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Samfund, Sønderborg

Sønderborg er klar til at tage imod flere ukrainere

30. november 2022 Samfund

Den infrastruktur, der skal sikre el, vand og varme i Ukraine, er ødelagt af russerne og der er kommet meldinger om, at endnu flere ukrainere vil forlade hjemlandet fra nu af, fordi vinteren sætter ind – og det betyder, at der er mulighed for, at Danmark og dermed også Sønderborg skal tage imod flere ukrainske […]

Læs mere...