Udsolgt: 17.000 deltagere er klar til Royal Run i Sønderborg

Royal Run - (c) Foto - Lars Møller
21. november 2019 Samfund

Der blev sat en rekord i Royal Run-regi, da der torsdag aften blev meldt udsolgt til Royal Run i Sønderborg da sidste startnummer torsdag aften blev solgt, og dermed er knap 17.000 deltagere nu klar til den store folkefest, der finder sted 1. juni i Sønderborg.

Det hidtil hurtigste Royal Run-salg skete i forbindelse med tilmeldingen til Royal Run 2019, hvor der med 16.000 tilmeldte blev udsolgt i Aarhus på 15 dage. Dermed er 17.000 startnumre på tre dage ny rekord.

”Det er meget overraskende, at der allerede er udsolgt i Sønderjylland. Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forventet, at det ville gå så hurtigt,” lyder det fra Søren Brixen, direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe, og han fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er en imponerende opbakning i Sønderjylland – og den er måske hjulpet på vej af genforeningsåret, som også markeres i forbindelse med Royal Run,” siger han i en pressemeddelelse og perspektiverer:

”Det her viser os samtidig, at det er godt, at Royal Run kommer ud i landet, og det giver os i Bevæg dig for Livet mulighed for at nå endnu flere danskere med foreningsaktiviteter og andre indsatser for at motivere til mere bevægelse.”

Hos den lokale arrangør, Sport Event Syd, er eventmanager Per Hussmann også meget begejstret og han kommer med sit bud på, hvorfor det er gået så stærkt:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Folk hernede er begejstrede for Royal Run, for Kronprinsen og for Kongehuset, og de vil bakke op om det, når det kommer herned,” siger han og fortsætter:

”Det her er hele Sønderjyllands Royal Run og vi mærker en opbakning i kraft af Genforeningen og det faktum, at Kong Christian X’s oldebarn kommer herned. Det historiske aspekt er en del af sønderjydernes dna, og det husker de.”

På spørgsmålet om, hvorvidt der vil blive plads til flere deltagere, lyder det fra Per Hussmann:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det her har blæst alle forventninger omkuld, så nu må vi til arbejdsbordet og se, om der er noget, vi kan gøre for at få plads til flere. Men det vigtigste er at sikre den gode oplevelse for de enkelte deltagere.”

Royal Run blev første gang holdt i 2018 i anledning af Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for Livet i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 og TV 2-Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk