Udstilling om Den Store Krig set gennem lokale øjne

10. november 2018 Kultur

Første Verdenskrig set med lokale øjne.

Det er titlen på en udstilling, der nu er at se i Multikulturhuset i Sønderborg. Udstillingen er lavet i et samarbejde mellem de lokale arkiver i Sønderborg kommune og biblioteket.

På udstillingen fortælles om krigen set fra det enkelte arkivs vinkel. Vi hører om de, der blev derude, russiske krigsfanger og deres skæbne, erindringer om de savnede og om krigen og om torpedostationen i Hørup.

Udstillingen kan ses langs trappen op til bibliotekets voksenafdeling, skriver arkiverne til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig er der i bibliotekets voksenafdeling udstillet genstande fra krigens tid samt bøger om krigen. Bøgerne kan lånes med hjem. På bibliotekets interaktive kort i stueetagen er tilføjet flere lokale historier om emner fra 1. verdenskrig.

Udstillingen kan ses november måned ud.

Samtidig markeres afslutningen på 1. verdenskrig rundt omkring i kommunen med forskellige arrangementer, hvor arkiverne er en ivrig deltager.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...