Udstilling om Den Store Krig set gennem lokale øjne

10. november 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Første Verdenskrig set med lokale øjne.

Det er titlen på en udstilling, der nu er at se i Multikulturhuset i Sønderborg. Udstillingen er lavet i et samarbejde mellem de lokale arkiver i Sønderborg kommune og biblioteket.

På udstillingen fortælles om krigen set fra det enkelte arkivs vinkel. Vi hører om de, der blev derude, russiske krigsfanger og deres skæbne, erindringer om de savnede og om krigen og om torpedostationen i Hørup.

Udstillingen kan ses langs trappen op til bibliotekets voksenafdeling, skriver arkiverne til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig er der i bibliotekets voksenafdeling udstillet genstande fra krigens tid samt bøger om krigen. Bøgerne kan lånes med hjem. På bibliotekets interaktive kort i stueetagen er tilføjet flere lokale historier om emner fra 1. verdenskrig.

Udstillingen kan ses november måned ud.

Samtidig markeres afslutningen på 1. verdenskrig rundt omkring i kommunen med forskellige arrangementer, hvor arkiverne er en ivrig deltager.

15. juni 2024 Frivillige, Nordborg

Kom og hør om Elstrup Mølles fremtid

15. juni 2024 Frivillige

Borgere, landsbylaug, politikere, embedsmænd og andre med interesse for den arbejdet med en transformation af Elstrup Mølle inviteres til orienteringsmøde torsdag den 27. juni kl. 17.00-19.00 på Elstrup Mølle. Det skriver Elstrup Mølle, Elstrup Mølles Venner og Elstrup/Elstrupskov Landsbylaug i en pressemeddelelse. Mange af Jer satte på borger/bruger-workshoppen ultimo november 2023 fingeraftryk på helhedsplanen med […]

Læs mere...