Udstillingen Gennem Ild og Vand stilles op i Borgen

9. oktober 2020 Erhverv
Pressefoto: Gennem Ild og Vand
Pressefoto: Gennem Ild og Vand

Gennem Ild & Vand er en mobil formidlingsudstilling, der handler om danske udsendte soldater, sundheds- og beredskabsfolk samt politi siden 1948. Den kan du opleve i Borgen fra den 12. til den 20. oktober.

Gennem Ild & Vand er et projekt i regi af den folkeoplysende forening Folk & Sikkerhed og sætter fokus på de udsendtes missioner fra 1948 og frem til i dag – det sker gennem personlige kortfilmsfortællinger, faktuel viden og forskellige artefakter.

Du kan blandt andet:

Artiklen fortsætter under annoncen

Tage på VR-tur, på træningsmission i Irak og på øvelse med Jægerkorpset og Frømandskorpset.

Prøve Gennem Ild & Vands fysiske test med udrustning på.

Spille brætspillet Gennem Ild & Vand og løse verdens krige, kriser og katastrofer.

Sidste år turnerede den første udgave af Gennem Ild & Vand rundt i Danmark. I år turnerer en ny udgave af udstillingen integreret med erfaringerne fra sidste år.

Gennem Ild & Vand blev til ud af et større formidlingsprojekt, der hedder: Udsendt Af Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udsendt Af Danmark blev søsat i forbindelse med Danmarks 70 års jubilæum for internationale missioner i 2018 og Flagdagens 10 år jubilæum i 2019.

”Projektet er blevet rigtig godt modtaget! Af både veteranerne selv, men i den grad også af folk, der ikke kendte noget til den verden inden. Der kommer fortællinger frem som aldrig er blevet fortalt” fortæller projektskaber Ann-Christina Salquist i en pressemeddelelse.

”Vi har forældre der skriver tusinde tak, nu forstår jeg bedre min søn. Eller veteranerne vender selv tilbage og siger; tusind tak, jeg har fået den anerkendelse, jeg har drømt om – eller som jeg ikke vidste, jeg havde behov for”, fortæller Ann-Christina Salquist, og forsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er utroligt at opleve, hvor stor betydning det har for den enkelte, der fortæller historien, men også for alle de andre, der ser med”.
Gennem Ild & Vand er et forsøg på at skabe en mere nuanceret formidling omkring Danmarks internationale aktiviteter og herigennem øge forståelsen og anerkendelse af de mænd og kvinder, der vælger at lade sig sende ud til krig, kriser og katastrofer på vegne af Danmark.

Gennem Ild & Vand ønsker at bidrage som platform til det lokale veteranarbejde via kommunernes veterankoordinatorer og andre kontaktpersoner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

Vind billetter til festlig aften med Tørfisk

22. oktober 2021 Kultur

Bandet Tørfisk fejrer jubilæum med en Jubilæums-Tour rundt i Danmark og 30. oktober rammer den Augustenborg. Og dermed har du chancen igen for at høre deres populære sange i Augustenborghallerne, hvor de spiller lørdag den 30. oktober kl. 20.00. Sangene er blevet til fra starten i 1981 og frem til i dag ”Sidst Tørfisk var […]

Læs mere...