Udvalget for Erhverv og grøn Vækst godkender spareforslag

10. september 2022 Politik

Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst skal også spare og forvaltningen har listet en stribe mulige besparelser op, som udvalget har godkendt på et møde i torsdags. Besparelserne er:

Reduktion af pulje til grænseoverskridende samarbejde med 50.000 kroner årligt de kommende fire år.

Reduktion af puljen til turismeudvikling med 50.000 kroner årligt de kommende fire år.

Reduktion af budgettet til krydstogtturisme med 50.000 kroner årligt de kommende fire år.

Erhvervservice, reduktion af budget til markedsføring med 50.000 kroner årligt de kommende fire år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen markedsføres af GO TO Sønderborg

Byrådet har i juni besluttet at give seks millioner kroner i årene frem til 2025 til den private virksomhed, GO TO Sønderborg, som arbejder for at synliggøre mulighederne for at bo, opleve, studere og drive erhverv i området.

Støtten udbetales til GOTO Sønderborg, som varetager den operationelle del, men det er Fonden GOTO Sønderborg, der bestemmer retningslinjerne for selskabet.

Set i lyset af at Sønderborg Kommune for alvor er i gang med at svinge sparekniven, så kan det måske undre en og anden, at der findes penge til at støtte en privat fond.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu er der det at sige, at GO TO Sønderborg er resultatet af en tidligere budgetaftale – og havde vi dengang vidst, hvad vi ved i dag, så er det ikke sikkert, vi var gået med”, sagde borgmester Erik Lauritzen efter Økonomiudvalgets møde i midten af juni.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...