Udvalgformand: Antallet af klager på børnehandicap-området skal ned

29. juni 2017 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Der er en del debat på SønderborgNYT om fejl i sagsbehandlingen i myndighedssagerne på børne og ungeområdet.

Ud fra debatten kunne man få det indtryk, at der sker ændringer i over halvdelen af sagerne.

Det er på ingen måde tilfældet, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

På nuværende tidspunkt er omkring 1300 børn og unge og børn med handicap, der er registreret med en myndighedssag. I en enkelt sag kan der sagtens træffes op til 10 eller flere afgørelser, som der kan klages over til Ankestyrelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hver enkelt afgørelse i en sag er ledsaget af en klagevejledning.

På hele myndighedsområdet for børn, unge og børnehandicap er der klaget over 35 afgørelser. I otte af disse sager, svarende til 23 procent, har klageren fået medhold i Ankestyrelsen. Syv af disse sager ligger i børnehandicap og den sidste er på myndighed børn og unge. De øvrige sager er enten blevet stadfæstet, eller der er truffet beslutning om, at der er behov for yderligere oplysninger.

”Børnehandicapområdet er flyttet til forvaltningen Børn og Uddannelse i august sidste år. For nogle år siden havde Sønderborg førstepladsen i antallet af klagesager på det specialiserede område. De seneste tre år har vi haft ganske få eller slet ingen. Jeg er sikker på, at vi både har viljen og personalet til at gøre det samme på børnehandicapområdet”, siger Erik Lorenzen, formand for børne- og uddannelsesudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...