Udvalgsformand: Ministerium sender Sønderborg Kommune i gabestokken

28. september 2017 Samfund

Sønderborg Kommune har en aftale med fagforeningerne om to årlige lukkedage i daginstitutionerne.

“Den ene er den 24. december og den anden ligger vist en gang i juni”, siger Børne- og Uddannelsesudvalgets formand, Erik Lorenzen til SønderborgNYT.

Altså er antallet af lukkedage i Sønderborg Kommune blot to og ikke 15, som Børne- og Socialministeriet er nået frem til.

Erik Lorenzen havde forventet, at et ministerium har styr på fakta og tal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Børne- og Socialministeriet har kigget på antallet af lukkedage i de kommunale børneinstitutioner, hvor forældre får passet deres børn og ifølge ministeriet, så ligger Sønderborg Kommune  i den høje ende med 15 årlige lukkedage.

Til sammenligninger har Aabenraa Kommune 4,1 lukkedage, Tønder Kommune 5 lukkedage og Haderslev 6 årlige lukkedage. Det viser tallene i en ny opgørelse fra Børne- og Socialministeriet baseret på indberetninger fra kommunerne selv.

“I Sønderborg er det sådan, at i stedet for at have få børn på mange institutioner, så rykker vi dem sammen på én institution i hvert område. Eksempelvis samles børn fra Broager og Gråsten i Egernsund på de dage, hvor rigtigt mange forældre har fri og holder deres børn hjemme”, siger Erik Lorenzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det er under al kritik, at ministeriet bare slynger tallet 15 ud og dermed sender Sønderborg Kommune i gabestokken på et helt forkert grundlag”, siger udvalgsformanden.

“Det er også bekymrende, at  et ministerium ikke har styr på fakta, fordi befolkningen har det med at tage de ting, der kommer fra ministerierne for pålydende”, siger Erik Lorenzen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...