Udvalgsformanden: Vi skal klima-tilpasse vandafløbene

28. december 2015 Samfund

Teknik- og Miljøudvalgets formand, Frode Sørensen har brugt en del af sin mandag på at besøge de områder i kommunen, der blev hårdt ramt af regnen.

Kloakker og vandafledning skal klimatilpasses.

Kloakker og vandafledning skal klimatilpasses.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er frygteligt for beboerne på Tøtmosevej i Vollerup, men de tog det forbavsende pænt”, siger Frode Sørensen til SønderborgNYT. Udvalgsformanden er sikker på, det ikke er sidste gang, vi ser regn i de mængder.

“Og det betyder, at hvis ikke vi gør noget, så kommer præcis de samme problemer igen”, siger Frode Sørensen og han mener, at de løsninger, der allerede er ved Vollerup bare lige kan udvides.

“Jeg tror, der skal laves nogle opsamlingsbassiner et godt stykke fra området og så skal vandet ledes til dem. De nuværende rør og de mindre opsamlingsmuligheder, der er ved Vollerup, er slet ikke tilstrækkelige til de klimaudfordringer, vi står overfor”, siger Frode Sørensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skovmose

Kommunen har en plan, der gerne skal løse oversvømmelsesproblemerne i Skovmosen og lige for tiden er Teknik- og Miljøforvaltningen i gang med at læse høringssvarene.

Skovmose set fra oven. Foto: Max Grube, drone-foto.dk

Skovmose set fra oven. Foto: Max Grube, drone-foto.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er ikke nogen hemmelighed, der er en mindre kerne derude, som sidder og modarbejder den løsning, som bestyrelsen derude og kommunen er enige om. Men nu ser vi, hvad der lægges frem på bordet til Teknik- og Miljøudvalget og der skal altså gøres noget”, siger Frode Sørensen.

En del af Borgmester Andersensvej har også stået under vand.

“Det er overraskende og det skal der selvfølgelig også kigges på”, siger udvalgsformanden. Det samme gælder de andre steder indenfor kommunegrænsen, hvor vandet løb til – og blev liggende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forhistorie

Der blev givet byggetilladelse til byggeriet i Vollerup før kommunesammenlægningen. Boligerne i Vollerup er taget i brug i 2006, hvorfor byggesagsbehandlingen relaterer sig til Augustenborg/Sydals kommuners tekniske forvaltning som ved byggesagsbehandlingen blev varetaget at Sydals Kommune.

Det er ligeledes Sydals Kommunes daværende tekniske forvaltning, der forestod udstykning og byggetilladelser til sommerhusudstykningen i det område, der betegnes som ” Moserne”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om ophævelse af fælles forældremyndighed

24. juni 2021 Samfund

Kære Brevkasse, Jeg har to drenge på 6 og 8 år med min ekskone. Vi har fælles forældremyndighed, og hun har bopælen på begge børn. Der har altid været et højt konfliktniveau, og vores samarbejde fungerer bare ikke. Børnenes mor overholder næsten ingen af de aftaler, som vi indgår med hinanden, herunder vedrørende samvær, og […]

Læs mere...