Udvalgspolitikere har delte meninger om Skøjtebanens placering

5. november 2020 Politik

Personligt ser jeg helst, at Skøjtebanen bliver liggende ved havnen og jeg synes, det er dejligt, når bilister, der kommer kørende over broen, kan se, at her er der liv og der sker noget. Det er især aftentimerne, der giver et godt indtryk af Skøjtebanen, mens det i de lyse timer ikke ser særligt pænt ud omkring pladsen med isen.

Sådan siger Gerhard Bertelsen, som er formand for Erhvervsudvalget.

Skøjtebanen har netop været på den politiske dagsorden i flere af Byrådets udvalg og i Erhvervsudvalget er delte meninger om, om Skøjtebanen skal blive ved havnen eller om den skal placeres på Rønhaveplads.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er også nogle, som mener, at den skal til Rønhaveplads, fordi det vil give liv i Perlegade og flere kunder i butikkerne”, siger udvalgsformanden til SønderborgNYT. Heldigvis er der bred eninghed om én ting:

“Vi er enige om, at det ikke skal dreje sig om enten Nørrebro ved havnen eller Rønhaveplads, fordi – uanset hvor Skjøjtebanen placeres – så skal der ske noget begge steder”, siger Gerhard Bertelsen. Han mener, at det virker lidt rodet ved pladsen på Nørrebro og synes derfor, at området skal gøres pænere og pladsen skal bruges til noget året rundt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og når der tales om aktiviteter på Rønhaveplads, så er der jo intet i vejen for at lave dem allerede nu. De muligheder står og falder jo ikke med en skøjtebane”, siger han.

Om forældre, der er på Skøjtebanen med deres børn, vil bruge familietiden på shopping – det mener nogle, mens andre mener noget andet.

På udvalgsmødet, hvor Skøjtebanen blev drøftet, deltog der medarbejdere fra forvaltningen og de noterede de forskellige synspunkter.

“Og i sidste ende tror jeg, at det bliver Byrådet, der skal tage beslutningen. Der er jo snart valg – og en sag som placeringen af Skøjtebanen, vil jo – uanset hvor den lander – gøre nogle af Sønderborgs borgere glade og andre sure, så den skal nok komme op på et byrådsmøde”, siger Gerhard Bertelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sundhedsudvalget peger mest på Nørrebro

Der er tale om et luksusproblem, fordi begge placeringer har oplagte kvaliteter og fordele. Beslutningen bør ikke stå alene, men være en del af den samlede byplanlægningsproces. Det bør den, fordi en beslutning afhænger af om man med en skøjtebane overvejende vil tilgodese børn og unge – og derfor vælger havnen – eller handel, turisme og børnefamilier og derfor peger på Rønhaveplads.  Begge steder kan der dog i en vis grad blive tale om både/og.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan tolker udvalgsformand Helge Larsen den drøftelse, der var i Sundhedsudvalget

Sommeraktiviteter det valgte sted vendte udvalget også og der var enighed om, at det skal tænkes med i en endelig beslutning.

“Min fornemmelse er, at pilen på sundhedsudvalgsmødet pegede på en placering ved havnen, men med den betingelse, at der skal nås til enighed om initiativer på Rønhaveplads, som kan være attraktive og tiltrækkende. Og derfor er der behov for, at beslutningen skal være en del af byplanprocessen, så der tænkes i helheder”, siger Helge Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs også: Aase Nyegaard vil helst beholde Skøjtebanen ved havnen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Nordborg, Frivillige

Et ægtepar fra Nordborg og Frelsens Hær fik Brobyggerprisen

22. oktober 2021 Nordborg

Integrationsrådet overrakte torsdag ’Brobyggerprisen 2021’ til ægteparret Poul og Britt Sørensen fra Nordborg samt Frelsens Hær i Sønderborg. ”Brobyggerprisen er vigtig. Når vi hvert år i Integrationsrådet hædrer personer, virksomheder eller organisationer, så er det med det for øje at få sat et positivt fokus på det mangfoldige arbejde, der foregår hele tiden og som […]

Læs mere...