Ulkebøl Skole indvier solcelle-anlæg

8. december 2014 Erhverv

Tirsdag sættes der gang i det første af 39 solcelleanlæg, som Sønderborg Kommune er i færd med at installere på en række skoler, børnehaver og plejecentre. Anlæggene er væsentlige bidrag til, at kommunen når sin ambitiøse klima-målsætning.

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.sol

Installeringen af de mange anlæg er i fuld gang mange steder og kan følges, idet panelerne er synlige på bygningerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdet har været i EU-udbud, men opgaverne tilfaldt lokale håndværkere – en række elektrikere, tømrere og snedkere har således travlt med at installere solcelle-panelerne nu. De sidste anlæg ventes installeret ved udgangen af marts måned næste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Solcellerne vil forsyne de respektive bygninger med strøm til lys og ventilation, de bidrager ikke til opvarmningen.

“Der er flere grunde til at glæde sig rigtig meget over denne investering. Vi har fået kigget nogle kommunale bygninger efter i sømmene for at finde frem til lige præcis dem, der var bedst egnet til at få solcelle-panelerne, vi har bestilt arbejde hos en række lokale håndværkere, og vi arbejder os støt og godt frem imod vores målsætning om at blive Europas første CO2-neutrale område i 2029.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er glad for, at vi i kommunen lever op til vores forpligtelse til at være lokomotiv i den indsats”, siger Teknik- og Miljøudvalgets formand, Frode Sørensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 112, Sønderborg

Antallet af indbrud i Sønderborg steg med ét

22. april 2021 112

Man kan mene, at et enkelt indbrud er ét for meget, men alligevel kan man ikke sige, det er overvældende, at der i første kvartal er begået 27 indbrud i beboelser, som ligger indenfor Sønderborgs kommunegrænse. Sidste år blev der i samme periode begået 26 indbrud i beboelser, mens der i 2018 og 2019 var […]

Læs mere...