Ulkebøl Skole indvier solcelle-anlæg

8. december 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Tirsdag sættes der gang i det første af 39 solcelleanlæg, som Sønderborg Kommune er i færd med at installere på en række skoler, børnehaver og plejecentre. Anlæggene er væsentlige bidrag til, at kommunen når sin ambitiøse klima-målsætning.

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.sol

Artiklen fortsætter under annoncen

Installeringen af de mange anlæg er i fuld gang mange steder og kan følges, idet panelerne er synlige på bygningerne. Arbejdet har været i EU-udbud, men opgaverne tilfaldt lokale håndværkere – en række elektrikere, tømrere og snedkere har således travlt med at installere solcelle-panelerne nu. De sidste anlæg ventes installeret ved udgangen af marts måned næste år. Solcellerne vil forsyne de respektive bygninger med strøm til lys og ventilation, de bidrager ikke til opvarmningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er flere grunde til at glæde sig rigtig meget over denne investering. Vi har fået kigget nogle kommunale bygninger efter i sømmene for at finde frem til lige præcis dem, der var bedst egnet til at få solcelle-panelerne, vi har bestilt arbejde hos en række lokale håndværkere, og vi arbejder os støt og godt frem imod vores målsætning om at blive Europas første CO2-neutrale område i 2029. Jeg er glad for, at vi i kommunen lever op til vores forpligtelse til at være lokomotiv i den indsats”, siger Teknik- og Miljøudvalgets formand, Frode Sørensen i en pressemeddelelse.

28. februar 2024 Sønderborg, Frivillige

Unge ensomme kan få hjælp af andre unge

28. februar 2024 Sønderborg

Vi er nødvendige, fordi der er rigtigt mange unge i Sønderborg, som er ensomme. Og det bliver ikke lettere at håndtere, når ensomhed blandt unge er et tabu, siger tre unge kvinder, som er frivillige i foreningen Ventilen, Ven-til-en, der holder til i Mejeriet. “Når der er ensomme unge, der hører om os, så går […]

Læs mere...