Ulkebøl Skole indvier solcelle-anlæg

8. december 2014 Erhverv

Tirsdag sættes der gang i det første af 39 solcelleanlæg, som Sønderborg Kommune er i færd med at installere på en række skoler, børnehaver og plejecentre. Anlæggene er væsentlige bidrag til, at kommunen når sin ambitiøse klima-målsætning.

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.sol

Artiklen fortsætter under annoncen

Installeringen af de mange anlæg er i fuld gang mange steder og kan følges, idet panelerne er synlige på bygningerne. Arbejdet har været i EU-udbud, men opgaverne tilfaldt lokale håndværkere – en række elektrikere, tømrere og snedkere har således travlt med at installere solcelle-panelerne nu. De sidste anlæg ventes installeret ved udgangen af marts måned næste år. Solcellerne vil forsyne de respektive bygninger med strøm til lys og ventilation, de bidrager ikke til opvarmningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er flere grunde til at glæde sig rigtig meget over denne investering. Vi har fået kigget nogle kommunale bygninger efter i sømmene for at finde frem til lige præcis dem, der var bedst egnet til at få solcelle-panelerne, vi har bestilt arbejde hos en række lokale håndværkere, og vi arbejder os støt og godt frem imod vores målsætning om at blive Europas første CO2-neutrale område i 2029. Jeg er glad for, at vi i kommunen lever op til vores forpligtelse til at være lokomotiv i den indsats”, siger Teknik- og Miljøudvalgets formand, Frode Sørensen i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...