Ulkebøl Skole får bonus for at hæve karakterer

20. september 2018 Samfund

Sidste år indførte Undervisningsministeriet en kontant bonusordning for landets skoler, hvis det lykkedes skolerne at øger antallet af elever, der får karakteren 4 i dansk og matematik med fem procent og hvis det sker, så er der en økonomisk bonus i vente. Det skriver dr.dk.

Nordals skolen, Nørreskov-Skolen, Sønderskov-Skolen og Ulkebøl Skole deltog i initiativet, men det var kun Ulkebøl Skole, der lykkedes med at øge antallet af elever, der opnåede karakteren 4 i dansk og matematik, med fem procent og dermed modtager bonus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bonussen udbetales fordi 22,00 procent af afgangseleverne på Ulkebøl Skole fik under 4 i dansk og matematik til eksamen i år.

I tidligere år fik 33,29 procent af eleverne i Ulkebøl under 4 i dansk og matematik.

  • På Nordals skolen fik 39,02 pct. af afgangseleverne under 4 i dansk og matematik til eksamen i år. I tidligere år drejede det sig om 35,99 pct.
  • På Nørreskov-Skolen fik 37,50 pct. af afgangseleverne under 4 i dansk og matematik til eksamen i år. I tidligere år drejede det sig om 33,67 pct.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • På Sønderskov-Skolen fik 31,03 pct. af afgangseleverne under 4 i dansk og matematik til eksamen i år. I tidligere år drejede det sig om 34,59 pct.

I alt 104 skoler i hele landet deltog i initiativet og for 61 skoler lykkedes det at løfte karaktergennemsnittet, hvor altså Ulkebøl Skole i Sønderborg kom i mål.

”Der er 400 elever, der har forbedret deres niveau, og det er nogle elever, der har fået en faglig kunnen og færdigheder, som de har enormt meget brug for. Det er en stor succes”, siger undervisningsminister Merete Riisager til dr.dk og statsminister Lars Løkke Rasmussen bakker op og mener, at belønning til skolerne har virket:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det bekræfter, at det er muligt at løfte fagligt svage elever på blot ét år med en målrettet indsats. Der er potentiale i at gøre folkeskolen endnu bedre og få alle med. Det skylder vi eleverne”, siger statsministeren til dr.dk.

Afhængig af skolens størrelse kan hver skole opnå en præmie på mellem 1,3 og 1,5 millioner kroner om året. Men det kræver, at skolerne hvert af de tre år reducerer andelen af elever, der får under 4 i dansk og matematik, med fem procentpoint.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Brandfolkene er stadig i gang på Stødagervej

29. juli 2021 112

Torsdag morgen er brandfolkene i gang med efterslukningsarbejdet på Stødagervej, hvor der tirsdag aften omkring 21:30 blev anmeldt en brand i virksomheden Omnicoms bygning. Virksomheden producerer farvepulver, som blandes i cement til fliser. “Vi har siden i går aftes haft brand på virksomheden Amnicon på Stødager i Sønderborg. Folk bedes undgå røgfanen med giftig røg. […]

Læs mere...