Underskriftindsamling skal slukke for Bilkas skyspot

18. december 2018 Samfund

I Sønderborg bruger Bilka en udendørs “skyspot” som julebelysning. Lysstrålen kan ses tydeligt 10 km væk, skriver initiativgruppen, der vil slukke lyset, til SønderborgNYT.

Byggelovens §6D stk 2 skriver: Skiltning, lysinstallationer og lignende må ikke være til ulempe eller virke skæmmende i forhold til omgivelserne. Kommunalbestyrelsen kan ved forbud eller påbud sikre opfyldelsen af byggeloven. Dette giver kommunen mulighed for at forbyde lyskasterne, men “erhvervsinteresser” kan spille ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med denne underskriftsindsamling som afleveres til Sønderborg Kommune og Bilka vil initiativtagerne og underskriverne opfordre Sønderborg Kommune til at fortolke Byggelovens §6D stk 2 således, at den slags brug af udendørs lyskastere ikke kan tillades.

Set i lyset af globale klimaudfordringer virker Bilkas brug af lysforurening noget provokerende og malplaceret, skriver initiativtagerne.

Underskriftindsamlingen foregår HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...