Undersøgelse: Lokale enkeltmandsvirksomheder løber unødvendig stor risiko

12. november 2018 Erhverv

En ny undersøgelse, foretaget af Bilendi for GF Forsikring, viser at næsten to tredjedele af Danmarks 275.000 enkeltmandsvirksomheder fungerer uden arbejdsskadeforsikring. 62,5 procent af de adspurgte svarer, at de ikke har tegnet en arbejdsskadeforsikring på sig selv som indehaver og det gælder også i grænselandet og Sønderborg.

Mange sønderjyske håndværkere, landmænd, konsulenter og andre virksomhedsejere går hver dag på arbejde i deres virksomhed uden at have tegnet en arbejdsskadeforsikring, der kan kompensere dem for eksempelvis tabt arbejdsevne, hvis det går galt på jobbet.

Artiklen fortsætter under annoncen

En væsentlig faktor er uvidenhed, viser undersøgelsen. Hver femte virksomhedsejer (19 %) angiver, at han eller hun ikke vidste, at man kunne tegne en arbejdsskadeforsikring. Og næsten halvdelen (48 %) svarer, at de mener, deres private ulykkesforsikring dækker på samme vilkår. 33 procent oplyser, at de bevidst har fravalgt arbejdsskadeforsikring.

”Jeg synes, det er bekymrende, at så mange enkeltmandsvirksomheder har valgt at droppe arbejdsskadeforsikring. Nogle fravælger bevidst forsikringen. Det er et valg, den enkelte skal gøre op med sig selv. Men vores erfaring viser også, at mange virksomheder ikke er opmærksomme. Enten kender de slet ikke arbejdsskadeforsikring eller de tror, at de er lige så godt dækket via deres private forsikring”, siger Per Haulund, skadedirektør hos GF Forsikring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skadedirektøren slår fast, at dækningen på den private ulykkesforsikring og arbejdsskadeforsikring ikke er den samme. Mens den private heltidsulykkesforsikring alene udbetaler et engangsbeløb i kølvandet på en ulykke med udgangspunkt i den mengrad og den forsikringssum, man har valgt, så kompenserer arbejdsskadeforsikringen også for tab af erhvervsevne. Når der beregnes erstatning, tager man således udgangspunkt i den årsløn, som den selvstændig erhvervsdrivende har haft.

”Der hviler et stort rådgivningsansvar hos os i forsikringsselskaberne. På GF’s lokale kontorer rundt om i landet, bl.a. i Sønderborg, skal vi være med til at gøre den lille virksomhedsejer opmærksom på, hvilken konsekvens en manglende arbejdsskadeforsikring kan have”, slutter GF Forsikrings skadedirektør.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...