Undgå mega-regninger: Blåt sygesikringskort dækker langt fra alt

25. juli 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

En stor del af befolkningen tror fejlagtigt, at det nye blå EU-sygesikringskort dækker det samme, som det gule kort hidtil har gjort. GF Forsikring opfordrer sønderjyderne til at undersøge, hvordan de er dækket, før de tager på ferie.

Fra 1. august er vi i Danmark ikke længere dækket af den offentlige rejsesygesikring. I stedet for det gule kort skal man benytte sig af det nye blå EU-sygesikringskort, når man rejser i EU.

Artiklen fortsætter under annoncen

En stor del af danskerne er dog ikke klar over, hvad det nye blå kort dækker.

– Det blå sygesikringskort sidestiller danskerne med borgerne i det EU land, de besøger. Det betyder, at man risikerer at få en ekstraregning, hvis man får brug for lægebehandling i udlandet.

Hjemtransport ved død og ulykke er heller ikke dækket af det blå kort, og man har ikke mulighed for at ringe til en dansk alarmcentral, siger Svend Erik Danielsen, forretningsfører hos GF Grænsen.

Rejseforsikring vigtigere end nogensinde

Vil man undgå ubehagelige og dyre overraskelser på ferien, er det en god ide at få sig en rejseforsikring.

– Det er vigtigere end nogensinde at få styr på sin rejseforsikring. Har man en rejseforsikring, er der nemlig ingenting at være bekymret for. Den går ind og dækker der, hvor det blå EU-sygesikringskort ikke gør, siger Svend Erik Danielsen og fortsætter:

– Vi opfordrer til, at man tjekker, hvordan man er forsikret, før man tager på ferie. Er man i tvivl, kan man ringe til sit forsikringsselskab, som kan hjælpe og vejlede.

Et stort informationsbehov

En ny YouGov-måling, iværksat af Forsikring og Pension, viser, at over halvdelen af danskerne fejlagtigt tror, at man kan få betalt hele hospitalsregningen og en eventuel hjemtransport af det blå EU-sygesikringskort, hvis man kommer til skade i udlandet.

– Undersøgelsen viser tydeligt, at der er et stort informationsbehov. Det er bekymrende, at så mange tror, at det blå EU-sygesikringskort dækker lige så godt som det gule hidtil har gjort, for det gør det ikke, siger Svend Erik Danielsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk