Ungdomsskolerne var til Folkemøde på Solskinsøen

19. juni 2014 Uncategorized

Af klubmedarbejder Camilla T. Christensen, Ungdomsskolerne

I sidste weekend var Bornholm vært ved det årlige Folkemøde, hvor folket har mulighed for at møde politikere, og komme tættere på de politiske processer. Ti unge fra Sønderborg Ungdomsskole drog mod Bornholm for at få større indsigt i demokrati, debat og dialog.

Foto: Ungdomsskolerne

Foto: Ungdomsskolerne

Artiklen fortsætter under annoncen

Med en forventning om at møde beslutningstagere, interesseorganisationer og andre prominente mennesker, satte de ti unge og de to klubmedarbejdere kursen mod solskinsøen. I løbet af to dage skulle de se taler fra samtlige partiformænd, samt deltage i flere debatter, der bl.a. omhandlede adgangskrav på ungdomsuddannelserne og unges indtag af cannabis.

Martin Bysted, som udover sin plads i klubrådet også er medlem af Ungdomsringens ungeråd, forventede en lærerig weekend:

Foto: Ungdomsskolerne.

Foto: Ungdomsskolerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg forventede en virkelig sjov, hyggelig, men også lærerig og spændende tur, siger Martin Bysted og supplerer:

– Jeg har fundet ud af, at politik ikke er gammelmands snak, og at det faktisk er meget interessant.

Til Folkemødet var der mange interesseorganisationer, politikere og foreninger tilstede. Særligt interessant for de unge fra Sønderborg var der lørdag et optog med Ungdomsringen, som skulle sætte fokus på adgangskrav på ungdomsuddannelserne. Her deltog alle unge fra Sønderborg, og de fandt den efterfølgende debat meget interessant. Den blev nemlig lavet som en ”verbal boksekamp”, som de selv kaldte den.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er tredje gang at Sønderborg Ungdomsskole deltager i det politiske folkemøde på Bornholm.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk