Unge er nøglen til bæredygtige byer

15. september 2018 Erhverv

Attractive Nordic Towns. Projektet, som handler om at skabe bæredygtige nordiske byer, var anledningen til og omdrejningspunktet, da tre medlemmer af ungdomsrådet, Mette Uldall, Katrine Johnsen og Kasper Wilkens sammen med ungekoordinator Lykke Farre og ProjectZeros direktør Peter Rathje tog mod det nordlige Norge.

Her mødtes de med nogle af de andre partnere i projektet fra bl.a. Sverige, Island og selvfølgelig Norge. 18 nordiske er i alt en del af projektet, men da de mødtes i Norge i sidste uge, var der fire byer repræsenteret, hvoraf to af disse – nemlig Sønderborg og Narvik – skiller sig lidt ud i deres indgang til projektet, skriver ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Narvik og Sønderborg har nemlig valgt at fokusere på, hvordan unge mennesker kan være med til at skabe en bæredygtig by. Derfor var repræsentanter fra Sønderborg Ungdomsråd inviteret med til Norge, hvor de mødte med repræsentanter fra Narviks ungdomsråd.

 

For projektet har det hele tiden været vigtigt, at man ikke kun taler om dem, som det handler om, men at man taler med dem. Co-creation er en central del af projektet, og det er i kun i samarbejde både mellem unge og ældre og landene i mellem, at man finder frem til det, som projektet stræber efter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Guide til inddragelse af unge

På trods af at Narvik og Sønderborg ligger forholdsvis langt fra hinanden geografisk, så har byerne flere fælles udfordringer som bl.a. den demografiske udvikling og urbaniseringen, der får flere og flere unge til at flytte til storbyerne. Målet med projektet er at forsøge at finde en strategi for inddragelsen og styrkelsen af unges deltagelse i arbejdet med at bæredygtig byplanlægning og skabelse af innovative business.

Håbet er, at man ved at inddrage unge mennesker i arbejdet med at skabe en bæredygtig by, så de selv har medbestemmelse over at skabe et godt ungdomsliv, kan påvirke dem til at vælge Sønderborg – og Narvik – til, når de på et tidspunkt i livet ønsker at slå sig ned et sted.

Artiklen fortsætter under annoncen

Strategien bliver til sidst i projektet delt med de andre nordiske byer m.fl., som ønsker at inddrage unge mennesker mere i deres arbejde med at skabe ’Attractive Nordic Towns’.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Henning Kongstad kunne fejre 25-års jubilæum hos Daniit

8. februar 2023 Erhverv

Den 1. februar kunne administrerende direktør Henning Kongstad fejre 25-års jubilæum hos Daniit A/S. I 1998 blev han uddannet elektronikteknikker på EUC Syd og han startede sin karriere, som pc-software-programmør hos Lodam automation A/S og blev senere hen projektleder for foderfabrikker og asfaltværker. Efterfølgende blev han teknisk chef, og i dag er Henning Kongstad administrerende […]

Læs mere...