Unge franskmænd samler europæiske energiløsninger i rapport

10. august 2018 Erhverv

En mindre gruppe franskmænd er på vej rundt i Europa, hvor de vil se på energiløsninger, der kan gavne klimaet.

“De besøgte også ProjectZero og det lød til, at Sønderborg kommer til at fylde en del i den rapport, som de laver”, siger Peter Rathje fra ProjectZero. Sønderborg er nået rigtigt langt på den energirigtige bane – og her kan gæster se klimaløsninger, der virker.

Den seneste tid har klimaforskere talt højt om, at skal kloden reddes, så skal der gøres en noget større indsats end hidtil antaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ord og henmsigtserklringer rækker ikke.

“Og de unge er på vej rundt i Europa for at se på energiløsninger, der rent faktisk virker”, siger ProjectZero-direktøren.

Franskmændendes tager en 6000 kilometer lang tur i elbil.

Peter Rathje havde inviteret Lucienne Pubellier, projektleder fra EUC Syd, til at være med under besøget.

De unge franskmænd kommer fra uddannelsessteder i Frankrig og den viden, som de samler sammen, bliver delt med andre uddannelsessteder.

“Og i Frankrig har arkitekter ingen problemer med at tegne energirigtige bygninger, men deres håndværkere har ikke det know how, der skal bruges, når der skal bygges energirigtigt”, siger Lucienne Pubellier til SønderborgNYT. EUC Syd uddanner og videreuddanner håndværkere.

“Og for os er det altid dejligt, når der kommer gæster udefra. Mange af dem har brug for at klæde deres håndværkere og andre rigtigt på til de energirigtige udfordringer – og det kan EUC Syd gøre”, siger Lucienne Pubellier.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk