Unge og politikere vil udvikle Sønderborg

6. marts 2014 Frivillige

Hvordan kan man styrke Sønderborg som en by for unge og studerende? Hvordan får man udviklet ungdomscafeen, og hvordan kan unge involveres i byens udvikling i øvrigt? Det er spørgsmålene, når Sønderborg Kommune i næste uge sender et hold i CityLAB i Vejle. CityLAB - unge + Lykke Farre på trappe - højkant PSF_9713-Press Patricio Soto

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborgs unge skal involveres mere i byens udvikling. Som et startskud har kommunen samlet et hold, som i næste uge deltager i konferencen CityLAB i Vejle. Holdet består af fem unge fra forskellige uddannelser, to politikere fra byrådet og tre medarbejdere på tværs af forvaltninger. I alt 14 kommuner deltager med tilsvarende hold for at udvikle nye metoder til, hvordan unge kan deltage i udviklingen af deres by.

Formålet er i sidste ende at gøre Sønderborg til et sted, hvor unge og studerende oplever, at de kan være aktive og være med til at gøre byen spændende.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er en udfordring, at vi gerne vil have flere unge til at blive her og komme til byen. Det kræver, at flere forskellige parter – kommunen, uddannelserne, kollegierne og virksomhederne – er gode til at udnytte det, som de unge kan bidrage med. De kommer med masser af gode ideer og energi – de vil rigtigt gerne, og som kommune skal vi samle ideerne op og hjælpe med at bringe dem videre, siger Inge Olsen, direktør for Teknik og Miljø i Sønderborg Kommune.

Holdet fra Sønderborg vil først og fremmest arbejde med, hvordan man kan styrke opbygningen af ungdomscafeen og byens studiemiljø på tværs af de forskellige uddannelsesinstitutioner og de mange forskellige nationaliteter, som især findes på universitetet. Det handler altså både om de fysiske rammer og om organiseringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...