Unge sætter fokus på at være Cool Uden Røg

6. oktober 2018 Samfund

I efteråret 2018 har de ældste folkeskoleelever i kommunen mulighed for at være Cool Uden Røg.

Cool Uden Røg er et undervisningsforløb i 7.-9. klasse om rygning og identitet, som Kræftens Bekæmpelse har udviklet. Som afslutning på undervisningsforløbet er der fernisering af en Cool Uden Røg-udstilling i Det Sønderjyske Køkken torsdag eftermiddag.

Under undervisningsforløbet i skolen har eleverne reflekteret over, om det overhovedet er cool at ryge, og der sættes fokus på det, der gør mennesker eller livet cool. For når unge kender konsekvenserne ved rygning, er der ikke rigtig nogen logisk forklaring på, at de begynder med at ryge. Alligevel prøver flere elever at ryge.

Cool Uden Røg er derfor være med til at fokusere på, at unge kan være cool uden røg.

Det skulle unge fortælle via fotos.

Ferniseringen er torsdag i Det Sønderjyske Køkken, som i dagens anledning serverer Et godt råd og et glas solbærsaft. Eleverne har mulighed for at vinde en jurypris og en publikumspris – for eksempel et cafébesøg og biografbilletter.

Præmierne bliver overrakt til vinderne i uge 43. På nuværende tidspunkt er der syv klasser tilmeldt til lokaludstillingen af elevernes værker – 150 elever og 7 lærere. Klasserne deltager samtidig i den nationale konkurrence af samme navn.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...