Unge sætter fokus på at være Cool Uden Røg

6. oktober 2018 Samfund

I efteråret 2018 har de ældste folkeskoleelever i kommunen mulighed for at være Cool Uden Røg.

Cool Uden Røg er et undervisningsforløb i 7.-9. klasse om rygning og identitet, som Kræftens Bekæmpelse har udviklet. Som afslutning på undervisningsforløbet er der fernisering af en Cool Uden Røg-udstilling i Det Sønderjyske Køkken torsdag eftermiddag.

Under undervisningsforløbet i skolen har eleverne reflekteret over, om det overhovedet er cool at ryge, og der sættes fokus på det, der gør mennesker eller livet cool. For når unge kender konsekvenserne ved rygning, er der ikke rigtig nogen logisk forklaring på, at de begynder med at ryge. Alligevel prøver flere elever at ryge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Cool Uden Røg er derfor være med til at fokusere på, at unge kan være cool uden røg.

Det skulle unge fortælle via fotos.

Ferniseringen er torsdag i Det Sønderjyske Køkken, som i dagens anledning serverer Et godt råd og et glas solbærsaft. Eleverne har mulighed for at vinde en jurypris og en publikumspris – for eksempel et cafébesøg og biografbilletter.

Præmierne bliver overrakt til vinderne i uge 43. På nuværende tidspunkt er der syv klasser tilmeldt til lokaludstillingen af elevernes værker – 150 elever og 7 lærere. Klasserne deltager samtidig i den nationale konkurrence af samme navn.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, REGIONALT

Sol og Strand vil leje sommerhuse ud i et strategisk samarbejde med Interhome

8. februar 2023 Erhverv

Interhome – det Schweiz-baserede selskab, der udlejer flere end 35.000 ferieboliger ud over hele Europa – og danske Sol og Strand Feriehusudlejning, der hvert år udlejer 6.500 private feriehuse langs Danmarks kyster til danske og udenlandske feriegæster, har indgået et strategisk samarbejde. Som en del af samarbejdet vil de to selskaber hjælpe hinanden med at […]

Læs mere...