Unge skal huske forsikringer når de flytter hjemmefra

20. august 2014 Erhverv

Tusindvis af unge flyver i disse dage fra reden for at starte et nyt liv på en videregående uddannelse. Men mange glemmer indboforsikringen, og det kan blive en dyr forglemmelse – ikke mindst for unge på SU.

64.397 studerende fik i juli at vide, at de var optaget på en videregående uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange af disse siger i den forbindelse farvel til mor og far for at bo for sig selv. Men mens de har travlt med indkøb af billigt service, kontorredskaber og praktiske møbler, så glemmer mange at få en indboforsikring med i kurven.penge3

 • Når man flytter hjemmefra, kan man ikke regne med at være dækket af sine forældres indboforsikring.
  Artiklen fortsætter under annoncen

  Og selvom man måske ikke mener, at man har brug for forsikringer, gør det alligevel et ret stort indhug på SU’en, hvis fx ens cykel, smartphone eller computer bliver stjålet, og man skal finde 5.000 kroner i et i forvejen stramt budget, siger Allan Frydendal Jensen, fra Topdanmark i Sønderborg-området.

I 2013 modtog Topdanmark over 2.000 anmeldelser fra unge imellem 21 og 28 år, som havde fået stjålet deres cykel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men computere og smartphones er der også rift om. Eksempelvis oplyser Topdanmark, at antallet af anmeldte tyverier af smartphones blandt unge mellem 21 og 28 år siden 2010 således er mere end tredoblet.

Hvis hjemmet brænder

Men selvom omkostningerne til en ny smartphone eller bærbar computer er høje, er det intet at sammenligne med, hvad det koster at reetablere sit hjem efter fx brand eller en større vandskade.

 • Ved brande i etageejendomme oplever vi, at det i mange tilfælde er de unge, der står med håret i postkassen, fordi de ikke har nogen indboforsikring.
  Artiklen fortsætter under annoncen

  Selvom de måske ikke har mange dyre ting, viser det sig ofte, at de har mistet værdier for flere hundrede tusinde kroner, hvis lejligheden er brændt ned, siger Allan Frydendal Jensen.

Regning for millioner

Det er dog ikke kun ting, en indboforsikring dækker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad mange måske ikke ved er, at ens indboforsikring også har en ansvarsdækning. Det betyder, at man er dækket, hvis man bliver erstatningsansvarlig, fordi man er kommet til at gøre skade på andre mennesker.

 • Cykler man fx ind i nogen og kvæster dem, kan man i værste fald risikere at hænge på en regning på flere millioner kroner, hvis man er ansvarlig for ulykken.
  Artiklen fortsætter under annoncen

  Og så er det altså godt at have en indboforsikring, som også dækker, hvis man er skyld i skader på andre mennesker, deres ting eller kæledyr, fortæller Allan Frydendal Jensen.

Ifølge Allan Frydendal Jensen kan erstatninger for ansvarsskader være på alt imellem en hundredekroneseddel og flere millioner kroner, hvis en person er kommet slemt til skade.

Fakta om indboforsikring til unge

Er du ung og flytter hjemmefra, er det en god idé at huske at få en indboforsikring med i flyttekassen.

Tjek først med dit forsikringsselskab, om du stadig er dækket af dine forældres indboforsikring, eller om du skal have din egen forsikring.

Artiklen fortsætter under annoncen

I visse forsikringsselskaber er du nemlig dækket af dine forældres indboforsikring, indtil du er 21 år – hvis du vel at mærke bor alene. Flytter du sammen med kæresten, eller har du børn, som flytter med, skal du – uanset alder – have din egen indboforsikring..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 Kultur, Sønderborg

Ringriderfest i Sønderborg – eller ikke – beslutningen tages om et par uger

16. april 2021 Kultur

Ringriderfestens formand, Jes Andersen, venter spændt på, hvilke retningslinier der kommer til at gælde for store arrangementer og især på at få at vide, hvor mange mennesker, der må samles. “Det kommer der oplysninger om i den kommende uge, når regeringens ekspertgruppe melder deres anbefalinger ud”, siger Jes Andersen til SønderborgNYT. Ringriderfestens komité mødes sidst […]

Læs mere...