Unge skal huske forsikringer når de flytter hjemmefra

20. august 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Tusindvis af unge flyver i disse dage fra reden for at starte et nyt liv på en videregående uddannelse. Men mange glemmer indboforsikringen, og det kan blive en dyr forglemmelse – ikke mindst for unge på SU.

64.397 studerende fik i juli at vide, at de var optaget på en videregående uddannelse. Mange af disse siger i den forbindelse farvel til mor og far for at bo for sig selv. Men mens de har travlt med indkøb af billigt service, kontorredskaber og praktiske møbler, så glemmer mange at få en indboforsikring med i kurven.penge3

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Når man flytter hjemmefra, kan man ikke regne med at være dækket af sine forældres indboforsikring. Og selvom man måske ikke mener, at man har brug for forsikringer, gør det alligevel et ret stort indhug på SU’en, hvis fx ens cykel, smartphone eller computer bliver stjålet, og man skal finde 5.000 kroner i et i forvejen stramt budget, siger Allan Frydendal Jensen, fra Topdanmark i Sønderborg-området.

I 2013 modtog Topdanmark over 2.000 anmeldelser fra unge imellem 21 og 28 år, som havde fået stjålet deres cykel. Men computere og smartphones er der også rift om. Eksempelvis oplyser Topdanmark, at antallet af anmeldte tyverier af smartphones blandt unge mellem 21 og 28 år siden 2010 således er mere end tredoblet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis hjemmet brænder

Men selvom omkostningerne til en ny smartphone eller bærbar computer er høje, er det intet at sammenligne med, hvad det koster at reetablere sit hjem efter fx brand eller en større vandskade.

  • Ved brande i etageejendomme oplever vi, at det i mange tilfælde er de unge, der står med håret i postkassen, fordi de ikke har nogen indboforsikring. Selvom de måske ikke har mange dyre ting, viser det sig ofte, at de har mistet værdier for flere hundrede tusinde kroner, hvis lejligheden er brændt ned, siger Allan Frydendal Jensen.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Regning for millioner

Det er dog ikke kun ting, en indboforsikring dækker. Hvad mange måske ikke ved er, at ens indboforsikring også har en ansvarsdækning. Det betyder, at man er dækket, hvis man bliver erstatningsansvarlig, fordi man er kommet til at gøre skade på andre mennesker.

  • Cykler man fx ind i nogen og kvæster dem, kan man i værste fald risikere at hænge på en regning på flere millioner kroner, hvis man er ansvarlig for ulykken. Og så er det altså godt at have en indboforsikring, som også dækker, hvis man er skyld i skader på andre mennesker, deres ting eller kæledyr, fortæller Allan Frydendal Jensen.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Allan Frydendal Jensen kan erstatninger for ansvarsskader være på alt imellem en hundredekroneseddel og flere millioner kroner, hvis en person er kommet slemt til skade.

Fakta om indboforsikring til unge

Er du ung og flytter hjemmefra, er det en god idé at huske at få en indboforsikring med i flyttekassen.

Tjek først med dit forsikringsselskab, om du stadig er dækket af dine forældres indboforsikring, eller om du skal have din egen forsikring. I visse forsikringsselskaber er du nemlig dækket af dine forældres indboforsikring, indtil du er 21 år – hvis du vel at mærke bor alene. Flytter du sammen med kæresten, eller har du børn, som flytter med, skal du – uanset alder – have din egen indboforsikring.

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...