Unge vender hjem til Sønderborg for at spille koncerter

14. september 2020 Kultur

Fredag tager Mejeriet hul på en weekend med upcomming bands, der har det tilfælles, at de seks navne har trådt deres barne- eller ungdomssko i Sønderborg.

Bandet Rigmor beskriver det selv som at stå i et vakuum imellem fremdriftsreformer og uddannelseslofter i samfundets dysfunktionalitet, skriver Sønderborghus.

Bandet griber tilbage til Michael Strunges maniodepressive håbløshed og aktualiserer den igen. I første omgang var aktualiseringen direkte i form af lyrikken fra digtet “Det er ved at komme igen”, der udkom som livesession tidligere på året. Nu er de nykårede vindere af Fatter Eskil Prisen 2019 klar med deres egen lyrik i debutsinglen “Træ”. Men inspirationen fra Michael Strunge, bruger bandet stadig:

Artiklen fortsætter under annoncen

“For mig er det meget den der depressive. Alt er i vejen med samfundet- digtning, jeg synes er fed”, siger Victor Sousa.

Mejeriet ser frem til at byde velkommen hjem og høre, hvad de bedriver musikalsk i dag i nye konstellationer og fra nye adresser.

LUMINE

Lumine er et århusiansk indiepop/-rock band. Et DIY projekt, hvor gør-det-selv tilgangen er det bærende element.

SAMZARA

Melankolsk melodisk rock, fremført med en punk attitude

Som publikum træder du direkte ind i en tragikomisk tilstand, hvor forliste forhold, eksistentielle kriser, maskerader og rastløsheden er styrende, og hvor den indre pessimist endelig har fået ordet.

Denne tragikomiske sindstilstand udtrykkes gennem energi og viljestyrke, en oplevelse af skønhed og vrede, håb og tab, da det er på scenen, at de tre prædikanter virkelig er i live.

ANNA HARTMANN

Singer songwriter Anna Hartmann lægger visit i hjembyen Sønderborg. I et drømmende tekstunivers, hvor vibrationerne flyder gennem store spørgsmål og kærlighed, inviterer hun dig ind i en verden af tankestrømme i et 23 årigt, forvirret sind.

TOBIAS PRAHL BAND

Artiklen fortsætter under annoncen

Tobias Prahl Band er et folkeligt pop-/rockband, der er kendetegnet ved deres afslappede udtryk og nærvær i musikken. Deres melodier er muntre og fængende, mens lyrikken til tider kan være seriøse og samfundskritiske. Teksterne tager udgangspunkt i hverdagens små indtryk og dilemmaer og de menneskelige følelser, som ikke altid bliver italesat.  Bandets vision er at lave lyttervenligt musik, der samtidig kan give stof til eftertanke. I deres live optræden oplever man energisk spilleglæde og tilstedeværelse, mens det musikalske håndværk bliver prioriteret højt.

Artiklen fortsætter under annoncen

FRAU

Musikkens skizofrene lydbillede omfavner fængende melodier, som med legende tilgang henter

inspiration fra mange af rockmusikkens afskygninger. Midt i klangbilledet findes der en nostalgi og

nærhed, som binder bandets mangfoldige udtryk sammen.

Frau er netop aktuel med deres første 7” Vinyl og dobbeltsingle ’Hometown’ & ’Laminate’ fra foråret, som Karrierekanonen har beskrevet ” Intet er som du forventer – og vi elsker det! Progressiv pop all the way!”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bandet har en ny EP ’Spring Teen’ på vej, som forventes at ramme alle streamingtjenester til foråret 2020. EP’en består af helt nyt materiale skrevet og indspillet i både Danmark og Tyskland i samarbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester, som har lånt både deres instrumenter og lokaler ud til Frau og som giver EP’en et farverigt og eksplosivt udtryk. Rejsen fra det tyske grænseland til storbyen København er fællesnævneren for de fire drenge i det alternative pop/rockband Frau.

Omvæltningen og de mange nye indtryk blev starten på en række lange nætter, med tid til refleksion over de forhold og relationer man skaber gennem livet og blev grundlaget for bandets opståen.

Live har Frau spillet en lang række koncerter i både Danmark og Tyskland, og er klar til at vise både Danmark og resten af verden hvad de har at byde på i 2020.

Lokale musikere:

Rigmor – Oliver Stewart, Victor Sousa

Lumine – Jacob Thaysen, Lauritz Holm Petersen, Jonas Clausen Klietsch

Samzara – Oliver Stewart, Victor Sousa, Martin Klein

Anna Hartmann

Tobias Prahl Band – Tobias Prahl, Mads Menzer, Mads Kristoffersen, Nicklas Oksen

Frau – Casper Cornelius

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. maj 2021 COVID-19, Broager

Se listen med Kviktest-stedernes opdaterede åbningstider

12. maj 2021 COVID-19

Nordborg: Nymølle Kro, Nymøllevej 4 BEMÆRK: Åbner 13. maj Mandag 08:30 – 12:00, Tirsdag 13:30 – 20:00, Onsdag 08:30 – 12:00, Torsdag 13:30 – 20:00, Fredag 08:30 – 12:00 Augustenborg: Væksthuset Mandag 08:30 – 12:00, Tirsdag 13:30 – 20:00, Onsdag 08:30 – 12:00, Torsdag 13:30 – 20:00, Fredag 08:30 – 12:00 Sundeved: Forsamlingsgården Mandag 08:30 […]

Læs mere...