Ungt byggefirma satser stort i dysten med typehusfirmaerne

24. april 2016 Erhverv

Passivbyg benytter pinsen til at holde åbent hus på tre nye huse på Katkær-udstykningen i Hørup. For en merinvestering på omkring 200.000 kr. er det muligt at blive energimæssigt selvforsynende.

dk/wp-content/uploads/2016/04/P1000852-1-300×225.jpg” alt=”Bygmester Claus Nielsen har forsynet sit hus med bl.a. jordvarme, og andre energirigtige løsninger og har derfor et minimalt strøm- og varmeforbrug.” width=”300″ height=”225″ /> Bygmester Claus Nielsen har forsynet sit hus med bl.a. jordvarme, og andre energirigtige løsninger og har derfor et minimalt strøm- og varmeforbrug.

Forbedrede lånemuligheder, fokuseringen på bæredygtighed og miljø- og energirigtige løsninger betyder, at der efter års stilstand atter er ved at komme gang i salget af både byggegrunde og nye énfamiliehuse.

“Ønsker du en ejendom, hvor du stort set er energimæssigt selvforsynende kræver det blot en merinvestering på et sted mellem 200.000 og 250.000 kr. Jeg siger med vilje ”blot”, fordi du ikke skal bekymre dig om fremtidige stigninger i energiprisen eller i skatter og afgifter. Du får samtidig et allergivenligt indeklima. Eneste udgift er minimale driftsomkostninger”, siger bygmester Claus Nielsen i en pressemeddelelse.

Sammen med vennen Jens Thorsen etablerede han for fem år siden firmaet Passivbyg med adresse i Hørup. Claus Nielsen, der kommer fra Guderup og Jens Thorsen, der stammer fra Dybbøl, er begge murere. De mødte hinanden, mens de læste til bygningskonstruktør i Aarhus.

De fandt ud af, at de ville bygge individuelle énfamilieshuse inspireret af de klassiske funkishuse med deres minimalistiske design og enkle udtryk. Her er det funktionen, der bestemmer formen, og der er ingen unødvendig pynt. Store vinduespartier med lysindfald reducerer brugen af strøm til lamperne og udnytter solens varme med energirigtige vinduer. Funkishuse er kendetegnet af rummelige bygninger med murede facader, en klar og enkel geometri form, flade tage og skjulte nedløbsrør.

Siden begyndelsen i Aarhus i 2011 har de to sønderjyder og deres otte lokale medarbejdere i skarp konkurrence med de store typehusfirmaer bygget individuelle énfamiliehuse i store dele af Jylland og på Sjælland.

Kom og kig i pinsedagene

I pinseweekenden 14. og 15. maj sætter de alle sejl til. På den attraktive Katkær-udstykning ved Hørup åbner de dørene til tre énfamiliehuse. Et af husene er energimæssigt selvforsynende, mens de to øvrige rummer flere andre interessante miljø- og energimæssigt besparende løsninger. Ejendommene er holdt i funkisstilen og er på mellem 163 og 202 kvadratmeter i et eller flere planer.pinse

“Det er første gang, vi har et åbent hus med tre forskellige ejendomme. Vi mener, det er nu interessen for nybyggeri er på vej op, og så handler det om at være med. Og på Katkær er der jo stadig ledige byggegrunde. Vi har ingen standardvarer. Vi bygger alle former for huse. Vi ønsker at bygge individuelt og er gerne med i hele processen fra grunden købes, til nøglen overdrages”, siger Claus Nielsen.

Det er møbelhuset Det nye Hebru i Gråsten, der står for indretningen af det ene udstillingshus, mens de øvrige ejendomme allerede er beboet. Det giver de besøgende et realistisk indblik i livet i et passiv hus.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk