Universe: 2019 er det bedste år nogensinde – 139.163 gæstede parken

2. december 2019 Erhverv

Universe Science Park har nu opgjort og fintalt besøgstallet for sæson 2019 og kan med 139.163 gæster udråbe sæsonen som den bedst besøgte sæson nogensinde. Besøgstallet for sæsonen er således vokset med 10 procent fra 2018 til 2019.

Oplevelsesparken åbnede sine døre første gang i 2005 og besøgsrekorden for en sæson – opgjort fra påsken til efterårsferien – var hidtil sæson 2007, hvor 131.356 gæster besøgte parken.  Den rekord er nu faldet og 2019 kan nu officielt kåres som den bedst besøgte sæson nogensinde i parkens 15-årige historie.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er virkelig glade og stolte over at have sat ny sæsonrekord i Universe, men vi er næsten endnu mere tilfredse med at vi har vækst i besøgstallet for femte år i træk”, siger adm. direktør Torben Kylling Petersen, og fortsætter:

”Igennem de seneste år har vi nemlig arbejdet målrettet med at skabe vækst i besøgstallet ved både at skabe fornyelse i parkens oplevelsestilbud og ved at styrke vores markedsføring”.

Konstant fornyelse af parkens aktiviteter er da også et af de punkter, som de mange sæsonkort-holdere i Universe peger på som en primær årsag til at erhverve sæsonkort til parken.  I sæson 2019 havde 7.880 personer købt sæsonkort til Universe. Der blev solgt 7.252 sæsonkort i 2018, så der er en stigning på ni procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Glade for alle gæster

”Vi værdsætter alle besøg i Universe, men nok især besøg fra vores sæsonkort-holdere”, siger Torben Kylling Petersen i en pressemeddelelse.

”Vores sæsonkort-holdere er vores allervigtigste gæster, fordi de er vores mest loyale ambassadører, der bakker op om vores mission ved at introducere nye gæster til Universe og anbefale os til deres venner og familie. Vi er dybt afhængige af, at alle vores sæsonkort-holdere kan lide at besøge os og oplever det værdifuldt at have sæsonkort til Universe”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Væksten i besøgstallet i 2019 er dog primært skabt af turister og endagsbesøgende i løbet af sommerperioden. Målt alene over de seks sommerferieuger steg besøgstallet med hele 12.000 gæster fra 2018 til 2019, hvilket er et udtryk for en meget stærk vækst i turismen i Sønderjylland.

”2019 har igen været et rekordår for hele turisme-branchen i Sønderjylland”, siger Torben Kylling Petersen.

”Vi må bare konstatere, at turismen i Danmark virkelig er i vækst i disse år, men i særdeleshed i Sønderjylland. Det kan jo ses direkte i vores besøgstal, når turisterne i stigende grad tilvælger Sønderjylland som feriedestination”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venter på ferieresortet

Den stigende turisme bringer dog også udfordringer med sig, for der mangler nu overnatningskapacitet til turisterne – især i sommermånederne.

”Vi er udfordret af mangel på relevante og lokale overnatningsmuligheder for børnefamilie-turister i sommerferien”, siger Torben Kylling Petersen, og fortsætter: ”Vi ser derfor frem til etableringen af Nordals Ferieresort, som virkelig vil styrke udbuddet og kapaciteten af overnatningsmuligheder af høj kvalitet til børnefamilier. Det har vi brug for”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvom ferieresortet fortsat ligger nogle år ude i fremtiden forventer Universe dog også, at øge besøgstallet igen i 2020.

”Vi vil fokusere endnu mere på at tiltrække nye endagsbesøg til vores område næste år. Vi kan se på markedsanalyser, at mange danskere stadig ikke har besøgt Universe, men at de faktisk synes vi har et spændende og nyskabende koncept til hele familien.”, siger Torben Kylling Petersen.

”Til sæson 2020 vil vi investere endnu mere i at øge kendskabet til Universe.  Så vi har forventninger om fortsat øget vækst til den kommende sæson.”

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Nordborg, Frivillige

Frivillig fra Røde Kors fik ‘Covid-19 Prisen’

24. september 2021 Nordborg

Ellen Iversen fra Røde Kors i Sønderborg har fredag ved Frivilligfesten fået overrakt ‘Covid-19 Prisen’, fordi hun  formåede –  efter en henvendelse fra Sønderborg Kommune om vaccineledsagelse til sårbare ældre – på bare to arbejdsdage at koordinere en sådan hjælp. Den frivillige opgave indebar to måneders indsats med at rekruttere frivillige og sørge for at […]

Læs mere...