Universe: Fem store Scienceshows på en enkelt dag

22. september 2018 Erhverv

Lørdag den 29. september gæster fem store Scienceshows i Universe med en eksplosiv cocktail af boblende kvælstof, ild og brag.

Studerende fra forskellige universiteter og skoler rundt om i landet danner rammen om et nyt og stort event i parken ”Science show festival”, der for første gang kan opleves denne lørdag.

“Vi glæder os alle rigtig meget til at komme i Universe og være med til at give gæsterne en dag med masser af sjove og lærerige forsøg. Dagen giver os samtidig en kæmpe mulighed for at få mere videnskab ud til danskerne, så Science Show festivalen er derfor for alle aldre, ung som gammel og alle der værdsætter en god eksplosion”, siger Kenneth Andersen, der studerer på Aarhus universitet

Artiklen fortsætter under annoncen

Lørdag bliver en dag med shows, læring, sjov og meget mere.Hver show på Scienceshow scenen har en varighed på 15 – 30 min og der er pavilloner fordelt i parken, hvor man kan stille spørgsmål til de studerende.

De studerende kommer fra Kemishow Aarhus, Aalborg Kemishow, MCI Science show, DTU Science Show og Fysikshow Aarhus, skriver universe i en pressemeddelelse.

Fælles for de studerende er, at de er vilde med at nørde igennem på hver deres område og så elsker de at lave overraskende og geniale shows alt imens de fortæller gode historier til publikum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle af de studerende tager også rundt på landets folkeskoler, gymnasier, vejfeste og festivaler, hvor de forsøger at bryde med ideen om at fysik er kedeligt og tørt, så når de står på scenen i Universe er de opmærksomme på, at de videnskabelige forklaringer bliver formidlet på et hverdagssprog som alle forstår.

“Det bliver super fedt at kunne tilbyde, så mange seje og forskellige shows til vores gæster på samme dag og samtidig give alle en mulighed for at få en snak med de studerende rundt omkring i parken, hvor der kan stilles spørgsmål til showet og deres uddannelse”, siger Ditte K. Rasmussen, som er attraktions- og showkoordinator i Universe

Artiklen fortsætter under annoncen

Showtider på dagen:

  • 10.30            Århus Kemishow
  • 11.30            DTU Science show
  • 12.30            Universe
  • 13.30            Aalborg kemishow
  • 14.30            Fysikshow Århus
  • 15.30            MCI Science show

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...