Universe fik større omsætning i 2019 – og investerede for endnu mere

18. maj 2020 Erhverv

Ud af de 142.204 gæster som besøgte Universe i hele kalenderåret 2019 var der 113.000 turister, som i tilknytning til deres besøg i parken også lagde 106.000 overnatninger i lokalområdet.

Dermed viser netop offentliggjorte tal fra Universe at turisternes omsætning bidrager med stor økonomisk aktivitet – ikke bare til Universe men – til hele lokalområdet. Turisternes forbrug i området er opgjort til i alt 73 millioner kroner i 2019. Baggrund for tallene er VisitDenmarks Turistundersøgelse og gæsteundersøgelser foretaget lokalt.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er virkelig stolte af den vækst og positive udvikling, som vi har gennemført de seneste år”, siger administrenede direktør, Torben Kylling Petersen i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Og vores årsrapport viser da også tydeligt, hvor stor betydning det har for turismen i vores lokalsamfund, at vi er attraktive at besøge og kan blive ved med at trække flere turister til vores område”.

Universe forventer dog at 2020 sæsonen bliver meget vanskelig, som følge af de mange aktivitetsbegrænsende tiltag, der er indført af myndighederne for at inddæmme Corona-smitten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den meget senere åbningsdag har også stor betydning, for hvor mange gæster parken kan nå at trække til området i dette kalenderår.

”Jeg frygter at vi i 2020 kan miste helt op til halvdelen af vores gæster. Hvis det sker, så betyder det desværre også at mere end 50.000 overnatninger ikke vil finde vej til vores område”, siger Torben Kylling Petersen.

Universe har i 2019 øget sin omsætning med fire millioner kroner svarende til en omsætningsvækst på 16 procent.  Alligevel viser årets resultat et underskud på to millioner kroner, fordi der er investeret mange penge i at udvikle parkens kvalitet og attraktioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Før vores drift kan give en positiv bundlinje, skal vi nemlig have endnu flere gæster og dem har vi planer om at tiltrække i fremtiden via investeringer i parken. Men Universe er først og fremmest skabt på et stærkt ønske om at skabe vækst i lokalsamfundet og at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri”, siger Torben Kylling Petersen.

Universe blev i kalenderåret 2019 besøgt af i alt 142.204 gæster, hvilket er en samlet stigning i besøgstallet på 11 procent i forhold til 2018.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sommersæsonen fra april til oktober i 2019 blev besøgt af 139.163 gæster og var således oplevelsesparkens bedst besøgte sæson nogensinde siden, parken åbnede første gang i 2005. I tillæg hertil er parken også besøgt i vinterhalvåret, primært af lokale skolebørn der deltager i undervisningsforløb indenforScience, Technology, Engineering og Mathematics.

Parken åbner for sæsonen lørdag den 13. juni kl. 10.00.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk