Universe går benhårdt efter hyggen i efterårsferie

4. oktober 2019 Kultur

Nu venter ”Universets hyggeligste efterårsferie” i Universe. Universe Science Park vælger igen i år, at det skal være en hyggelig efterårsferie, hvor alle kan deltage i de ekstra efterårs- og kartoffelaktiviteter uanset alder.

Det første gæsterne vil møde, når de kommer til parken i efterårsferien, er et ”kartoffeltorv”, hvor de kan lege, dyste og hygge sig med kartofler, Streetfood og en workshop. Sønderborg Streetfood leverer som noget nyt i år en del af efterårshyggen med kartoffelsuppe, vafler, kaffe og meget mere.

”Vi er utrolig glade for at deltage i Universes efterårsferie og da vi hørte at temaet i oplevelsesparken var kartoffelferie, så var vi slet ikke tvivl om, hvad vi skulle tilbyde parkens gæster. Vi springer bogstaveligt talt i gryden for gæsterne og laver cremet kartoffelsuppe med sønderjyske kålpølser og god gammeldags gullasch med rodfrugter og kartofler. Det hele bliver serveret fra Danmarks største gryde, som kan ses og opleves hele ugen. Vi kommer også med lækre kaffespecialiteter, varm kakao, friskbagte vafler og meget mere. Det bliver et sjovt event og sjove events er jo blevet vores speciale”, siger Ingolf Hansen fra Sønderborg Street Food.

Artiklen fortsætter under annoncen

Parken har købt over 300 kg. kartofler ind til efterårsferien, som oprindeligt hed kartoffelferien tilbage i starten af 1900-tallet, hvor børn og unge skulle hjælpe forældrene i kartoffelmarken.

I hele efterårsferien vil der være mulighed for at lege med kartofler i Kartoffelworkshoppen, hvor de kreative evner kan udfolde sig og gæsterne kan lave kartoffeltryk og kartoffeldyr. Kartoffelscience i form af forsøg med kartofler vil også være til stede, samt et hav af kartoffel lege – leg med kegler, Kahala, Kryds og bolle og kartoffelkast.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man som gæster i parken er friske på at dyste imod hinanden i familien, så kan man prøve 2 ”cykelblendere” hvor man skal cykle og generere strøm til sin helt egen ”Smoothie”. Hvem kan lave en ”Smoothie” hurtigst og uden klumper eller hvem kan finde flest guldmønter i en stor container fyldt med sand.

”Vi går efter at lave den hyggeligste efterårsferie, hvor børn kan lege og dyste med resten af familien i de mange herlige kartoffellege. Vi har sammen med Street Food Sønderborg sat nogle sjove og anderledes rammer op, så de gæster der besøger parken kan nyde efterårsdagen med lidt godt til ganen, timevis af kartoffel sjov og alle de andre aktiviteter som findes i parken”, siger Morten Lorenzen, event- og arrangementskoordinator i Universe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Parkens sidste åbningsdag for sæson 2019 er søndag den 20. oktober.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...