Universe stjerner ud på lørdag

17. september 2018 Erhverv

På lørdag den 22. september stjerner Universe Science park helt ud sammen med astrofysiker Lars Petersen. Alle interesserede gæste i parken kan den dag komme tæt på stjerner og planeter i en spændende workshop, sammen med en af Danmarks dygtigste eksperter inden for området.

“Der findes ikke et mere oplagt sted at holde Universets Dag end i Universe, og jeg glæder mig til igen at besøge oplevelsesparken og fortælle om planeter, stjerner, galakser og hele Universet. Men især glæder jeg mig til at lave spændende aktiviteter i workshoppen sammen med en masse børn, hvor vi både skal kigge på planet-modeller og stjernebilleder”, siger atsrofysiker Lars Petersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I workshoppen kan man blandt andet lave sit eget stjernebillede, en planetmodel og et ”Nat-ur” så man kan se hvad klokken er om natten ud fra stjernerne.

Lars Petersen vil løbende lave demonstrationsforsøg, der viser hvordan tyngdekraften virker og hvordan man tester, om der er liv på en fremmed planet.

Inden hvert show i parkens 360 grader Fulldome vil Lars Petersen give et mindre oplæg om filmen, som handler om vores egen fantastiske blå planet.

Artiklen fortsætter under annoncen

En af nyhederne i Universe i sæson 2017 var den 360 grader Fulldome. Den har plads til 80 personer, der kan opleve domens inderside forvandle sig til et 258 m2 stort filmlærred. De 8 projektorer søger for at rejsen ud i vores solsystem bliver en unik oplevelse.

Et Fulldome show i Universe varer ca. 25 min og er for børn og voksne.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. august 2022 Politik, Sønderborg

Kommune-økonomi: Meget afgørende at ‘Corona-lånet’ til byggeriet af logistikcentret kommer i hus

17. august 2022 Politik

I forbindelse med Corona-krisen fik Sønderborg og andre kommuner mulighed for at optage billige lån og sætte gang i en række bygge- og renoveringsprojekter – til gavn for kommuner og lokale håndværkere. Et af de lokale byggeprojekter er det kommende Logistik- og Servicecenter, hvor der holdes rejsegilde på fredag – og byggeriet kommer til at […]

Læs mere...