Uro blandt lejere i Forskerparken i Sønderborg

30. juni 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Nyt er i besiddelse af en række mails, som viser, der for alvor er uro i Forskerparken på Ellegaardsvej i Sønderborg. Årsagen er, at administrerende direktør vil rykke sine lejere sammen, så den ene halvdel af Forskerparken kan udlejes samlet.

– Min virksomhed har to lokaler, der ligger så smart, at vi kan være i det ene og holde øje med døren til det andet. Og det er præcis det, vi har brug for, siger en lejer til Sønderborg Nyt. Han fortæller, der har været et stormøde i Forskerparken, hvor planen om at gøre klar til en måske

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke praktisk, når tunge varer skal slæbes gennem hovedindgangen.

Det er ikke praktisk, når tunge varelæs skal slæbes gennem hovedindgangen.

kommende storudlejning, blev lagt frem af administrerende direktør Helle Thylkjær Henriksen, der har ansvaret for udlejningen i Syddanske Forskerparker, som har lokaler i bla. Alsion, Forskerparken i Odense og altså også Forskerparken i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg deltog ikke i stormødet på grund af arbejdsopgaver, men alligevel siger Helle Thylkjær Henriksen, at vi alle var indforståede med, at vi skulle rykke til andre lokaler, så vi var i samme halvdel af bygningen. Men jeg har dog senere sagt, at kan jeg flytte lokaler uden at blive ringere stillet, så er jeg med på at rykke mine ting, siger en af virksomhedsejerne til Sønderborg Nyt.

Den velvilje gjorde, at han blev tilbudt nogle muligheder, der alle har det tilfælles, at de er ringere end det, som han har i dag – og derfor har han afvist dem.  Konsekvensen er, at han har fået en opsigelse og skal flytte helt ud af Forskerparken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere lejere reagerer

Det er slet ikke umuligt at bo billigere og faktisk også få en lige så god service som i Forskerparken – og det er flere lejere i Forskerparken bevidste om. Og det gør, at de reagerer imod den yderst autoritære måde, som administrerende direktør Helle Thylkjær Henriksen løser den interne flytteopgave på.

– Der er tidligere flyttet en del lejere på grund af manglende fleksibilitet i Forskerparken. Og nu, hvor det åbenbart er blevet værre, så kan der ske det, at endnu flere siger farvel – og det gør bare problemet med manglen på lejere større, skriver en anden lejer.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvis der er planer om en storudlejning, så må der indkaldes til et møde, hvor der gøres rede for den udlejning. Når der er en konkret lejer, så er det lettere at finde forståelse for ideen med at rykke rundt på os andre, skriver han. I forlængelse af det, skriver han, at han forventer at få en fyldestgørende og professionel forklaring, der er en administrerende direktør for Forskerparken værdig.

Samtidig advares der imod, at flere af de nuværende lejere kan ende med at sige farvel til Forskerparken og han er parat til at samle underskrifter på, at han taler på vegne af flere og ikke blot sig selv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forklaringen er enkel

Sønderborg Nyt har talt med administrerende direktør Helle Thylkjær Henriksen, der fortæller, at tingene i virkeligheden er ganske enkle.

– Vi har problemer med at få lejet ud, så vi afgiver den ene del af Forskerparken til Sønderborg Kommune, der er ejer af bygningen. Så arbejder de for, at lokalerne kommer i brug, siger Helle Thylkjær Andersen til Sønderborg Nyt. Datoen for overdragelsen er ikke fastsat, men det bliver umiddelbart efter ferien.

Helle Thylkjær Henriksen henviser til, at det er bestyrelsen bag Fonden Syddanske Forskerparker, der har besluttet at give halvdelen af pladsen tilbage til Sønderborg Kommune, hvilket bekræftes af bestyrelsesmedlem Daniel Staugaard. Udover Daniel Staugaard fra Venstre, så er der to andre lokale bestyrelsesmedlemmer i Fonden. Det er tidligere byrådsmedlem Jørn Lehmann fra Socialdemokraterne og Kristian Myrhøj, der stillede op til kommunalvalget for Radikale.

 

16. juni 2024 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture: Motorsavene er startet

16. juni 2024 Kultur

Søndag middag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Slotskajen til dette års udgave af WoodSculpure Festival, hvor kunstnere laver flotte skulpturer ud af store træstammer. “Det har været en fatastisk weekend med koncerter, Markedsdage og Strikkefestival og nu glæder vi os over det her event, WoodSculpture, der vil trække folk til havnen, hvor de vil […]

Læs mere...