Vækst i Sønderborg betyder yderligere vækst for Danfoss

Kim Fausing, CEO, Danfoss (foto: Michael Kjær)
Kim Fausing, CEO, Danfoss (foto: Michael Kjær)
19. juni 2024 Erhverv Skrevet af: Michael Kjær

På mandagens GOTO Sønderborg-konference om, hvordan der bliver 77.000 sønderborgere i 2030, var Kim Fausing, CEO hos Danfoss, på scenen, hvor han blandt andet fortalte om den imponerende vækstrejse, som Danfoss har været på de seneste år.

Danfoss’ vækststrategi betyder, at der også i fremtiden skal være adgang til de rette kompetencer i Sønderborg Kommune. Derfor er der fuld opbakning fra koncernchefen til målsætningen om at tiltrække flere til Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det har ret stor betydning for Danfoss, da vi forfølger en vækststrategi, der har meget at gøre med de store ‘megatrends’ i verden. Derfor har vi brug for kompetencer og for, at kollegaer rundt omkring i verden gerne vil flytte hertil. Vi har også brug for, at vi kan skabe nogle gode talenter på universitetet. Derfor hilser vi det her initiativ meget velkommen, fordi det er vigtigt for Danfoss’ fortsatte vækst”, sagde Kim Fausing til SønderborgNYT.

Kim Fausing mener, at særligt tre ting er vigtige for Danfoss i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“For det første har vi brug for de rigtige kompetencer, og derfor er samarbejdet mellem SDU, Sønderborg Kommune og Linak meget vigtigt for os, så vi kan få uddannet de rigtige kompetencer lokalt. For det andet kan vi jo se, at når udenlandske medarbejdere flytter hertil, så går det første spørgsmål på, om der er en international eller tysk skole lokalt. Derfor er det vigtigt at have attraktive skoler og gode steder at bo. Slutteligt er ProjectZero-visionen vigtig”, sagde Kim Fausing.

Artiklen fortsætter under annoncen

De produkter, som Danfoss udvikler og sælger, er med til at dekarbonisere verden. Derfor er Danfoss også helt i front med at vise vejen. Blandt andet blev Danfoss’ hovedkontor i Nordborg på 250.000 kvm CO2-neutralt i 2022, og derfor skal visionen om et CO2-neutralt energisystem i 2029 nås.

“Kan vi få de tre ting til virkelig at fungere, så betyder det rigtig meget for Danfoss, og det er egentlig fundamentet for vores vækstrejse,” sagde Kim Fausing til SønderborgNYT.

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...