Med samarbejde og partnerskaber bliver vi 77.000 sønderborgere i 2030

GOTO Sønderborg konference i Sergenten. Foto: Michael Kjær
GOTO Sønderborg konference i Sergenten. Foto: Michael Kjær
18. juni 2024 Erhverv Skrevet af: Michael Kjær

Der var fuldt hus i Sergenten, da GOTO Sønderborg mandag holdt en konference om, hvordan Sønderborg Kommune skal nå målet om 77.000 sønderborgere i 2030. Et ambitiøst mål, og derfor fik de deltagende virksomheder, uddannelsessteder og byrådspolitikere en grundig gennemgang af, hvordan befolkningsudviklingen skal vendes i årene frem.

At nå 77.000 sønderborgere er ambitiøst, og det viser blandt andet udviklingen i kendskabet til Sønderborg og ønsket om at bosætte sig i kommunen. Da GOTO Sønderborg blev stiftet, blev der udarbejdet en analyse, som viste, at 75 procent af danskerne ’kender lidt eller slet ikke til Sønderborg’, og at mellem tre og 10 procent ’ønsker at flytte til Sønderborg’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter Tour de France, reklamefilm, IEA konference og mange andre events og aktiviteter med fokus på og om Sønderborg, viser den nyeste analyse, at der er færre danskere, 69 procent, der ’kender Sønderborg lidt eller slet ikke’, og dermed er kendskabet til Sønderborg steget. Ligeledes er der nu mellem 10 og 12 procent der kunne tænke sig at bosætte sig i Sønderborg. En fremgang, som dog også fortæller historien om, at det er et langt og sejt træk, der skal til for at nå målet om de 77.000 sønderborgere i 2030.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor arbejdes der også målrettet på at nå de studerende, ’børn af Sønderborg’ og tyskere.

”Frem mod 2030 skal vi styrke tiltrækningen til området, så Sønderborg også i fremtiden er et attraktivt og levende sted at bo, studere og arbejde. Det sker blandt andet med markedsføring med henblik på at øge kendskabet til Sønderborg, skabe aktiviteter for de forskellige målgrupper og sikre et bindeled mellem uddannelser, kommune og erhvervsliv”, sagde Tanja Have, CEO hos GOTO Sønderborg, på konferencen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Netop samarbejdet mellem virksomhederne, uddannelsesstederne og kommunen er nøglen til den fremtidige udvikling, og flere af talerne fremhævede det unikke ved Sønderborg, nemlig evnen til at samarbejde på alle plan. Derfor var budskabet også klart fra Lars Tveen, bestyrelsesformand for GOTO Sønderborg:

”Det er let at skrive på en slide, at vi spiller fodbold og ikke badminton, men du skal ikke bare sidde på stolen og gå hjem med det. Jeg tror, at alle nu går hjem med ild i øjnene og siger: Hold da op – der er rigtig mange, der vil noget, og ikke mindst at jeg kan være en del af denne her rejse. Hvis jeg rejser mig op og gør mig umage med det, jeg er god til, og samtidig tænker, at jeg faktisk spiller på et hold, der hedder Sønderborg Kommune og gerne vil gøre en forskel”, sagde Lars Tveen til SønderborgNYT efter konferencen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange virksomheder, store som små, bakker allerede i dag op om arbejdet med at øge tiltrækningen til Sønderborg, og det sker blandt andet, når der skal skabes kontakt med ’børn af Sønderborg’. Her arrangeres der Ungefrokost til Ringriderfesten, mentorordning, karriererådgivning, madklub, fredagsbar og billige transportmuligheder til Sønderborg. Alt sammen noget, der er kommet i stand, fordi virksomhederne har budt sig til med ønsket om at bakke op om, at der i 2030 skal være 77.000 sønderborgere.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Som vi siger: Sønderborg-bussen er rigtig, rigtig bred, og der er plads til rigtig mange ’drivers’, der sidder oppe foran med hvert deres rat. Jo flere der sidder der – og vi skal være rigtig mange – er vi tilbage til holdspillet. Det er let at sige, at jeg gerne vil være holdspiller, men på et tidspunkt, så er det af med jakken og smøge ærmerne op og sige: Så går vi i angreb, og jo flere vi er, jo større forskel kan vi sammen gøre”, sagde Lars Tveen.

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...