Vækstrådet er gået fra snak til handling

14. november 2016 Erhverv

 

 

Vækstrådet har brugt rigtigt meget tid på at have samtaler med virksomhederne i Sønderborg og der er også lavet en analyse.

“Det har vi gjort for at tage afsæt i virkeligheden og de ønsker, som der er rent faktisk er i erhvervslivet, når vi tilbyder en hjælpende hånd”, siger Vækstrådet direktør Ole Daugbjerg.

Og nu er der sat handling på tingene.

“Der er 250 små og mellemstore virksomheder, der gerne vil snakke med os og det er fint”, siger Ole Daugbjerg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle af virksomhederne vil høre, hvordan man bedst klarer et generationsskifte.

“Og så kobler vi dem sammen med nogle mennesker, der ved præcis, hvordan det kan gøres”, siger Ole Daugbjerg til SønderborgNYT. Hvis det skulle vise sig, at der er virksomheder, der vil vide nogle ting, som Vækstrådets ansatte kender ud og ind, så bliver der også peget på rådgivere udenfor huset.

“Vi må ikke give direkte hjælp til virksomhederne”, siger direktøren.

Finansiering

For flere små og mellemstore virksomheder er det nødvendigt at få en kapitalindsprøjtning, så der måske kan udvikles på et eksisterende eller satses på et nyt produkt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så vi havde et arrangement med Vækstfonden, men det blev der taget blandet imod. Nogle sagde fint. Andre gjorde ikke”, siger Ole Daugbjerg.

“De kritiske toner er der lyttet til og vi kommer med et nyt tiltag inden længe”, siger han.

Væksthus Syddanmark

En samarbejdspartner er Væksthus Syddanmark, som har nogle programmer og konsulenter, der kan hjælpe virksomheder til vækst.

“Når vi har virksomheder, der takker ja til hjælp fra væksthuset, så følger vi forløbet meget tæt og sikrer, at virksomhederne får noget ud af det”, siger Ole Daugbjerg og tilføjer, at to virksomheder er i forløb.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er interesse fra hele 33 virksomheder, der gerne vil ind i en ordning, hvor man deles om elever.

“Og her er det EUC Syd, der er på opgaven”, siger Ole Daugbjerg.

Højtuddannede medarbejdere

Når der skal findes højtuddannede medarbejdere, så er det Vækstrådet, der tilbyder sin hjælp.

“Når der søges efter medarbejdere, der ikke er akademikere, så kan virksomhederne henvende sig i Erhvervs Service, hvor der sidder en medarbejder fra Jobcenter, som kan hjælpe”, siger Ole Daugbjerg. Handler det om at finde højtuddannede, så er det ikke nok at kigge i Jobcenters database.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så vi trækker på akademikernes A-kasse, der har en landsdækkende liste over ledige akademikere”, siger Vækstrådsdirektøren og tilføjer, at 67 virksomheder har bedt om hjælp til rekruttering.

Movement klar igen

Det populære rådgivernetværk, der var aktivt dengang Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter eksisterede, er samlet igen.

“Og de frivillige er i gang med at se på virksomheder, der gerne vil have hjælp”, siger Ole Daugbjerg.

Danfoss og Linak hjælper

Artiklen fortsætter under annoncen

Når der er nogle virksomheder, der har brug for hjælp til at udvikle på deres produkter, så kan nogle af dem få hjælp fra Linak eller Danfoss.

“De skal være helt skarpe på deres produkter og det er der foreløbig 15, der har været og de kan trække på den viden, der i i Linak og Danfoss”, siger Ole Daugbjerg.

Ser lyst på fremtiden

Ole Daugbjerg føler sig sikker på, at tingene i Vækstrådet fungerer.

“Systemet er i orden og de forskellige aktører har klare roller. Det betyder, at når virksomhederne fortæller, hvad de har brug for hjælp til, så kan vi sætte et hold, der kan støtte og vejlede”, siger han.

Alle de eksterne rådgivere vil give Vækstrådet en mindre synlig rolle og det har direktøren ikke det mindste imod.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...