Vækstrådet melder sig klar til fremtiden

16. december 2014 Erhverv

Erhvervsudvalget har brugt en del af årets tid på at sikre overdragelsen af SET til Vækstrådet, men nu er tingene kommet på plads, så der kan tages fat på udfordringerne så snart vi skriver 2015.

“Vi har fundet en ordning for de ansatte i SET, så de kommer med over i Vækstrådet”, siger formand for Erhvervsudvalget Ole W. Stenshøj til SønderborgNyt. Og for at sikre, at Vækstrådet ikke blot bliver et SET med et andet navn, så skal der besøges virksomheder.

Ole W. Stenshøj ser frem til at høre icærksætteres mening om hjælpen fra SETs rådgivere og fra iFabrikken.

Ole W. Stenshøj ser frem til at høre iværksætteres mening om hjælpen fra SETs rådgivere og fra iFabrikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal rundt og besøge adskillige af de store virksomheder, mange af de små og mellemstore og selvfølgelig skal vi også på besøg hos iværksættere. Inden vi kommer, har virksomhederne udfyldt nogle spørgeskemaer, der så udgør samtale-rammen”, siger Ole W. Stenshøj.

Og det kan jo være spændende for andre end alene Vækstrådet at høre, hvad der skal til, hvis målet for de enkelte virksomheder er vækst og dermed flere arbejdspladser.

Iværksætteri

Sønderborg Kommune har arbejdet på at blive en god kommune for iværksættere og derfor skal Vækstrådet diskutere iværksætteri. Lige nu er der rådgivning til iværksættere i SET og så kan industri-iværksættere booke sig ind i iFabrikken i en periode, hvor de kan få rådgivning og arbejde med iværksætter-ideen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Om det skal blive ved med at være sådan, skal Vækstrådet bestemme sig for”, siger Ole W. Stenshøj, Han ser meget frem til at besøge forskellige iværksættere og høre deres mening om den hjælp, de blev tilbudt.

“Iværksættere kan fortælle os, hvilke udfordringer, som de står med og hvad det er, de gerne vil have hjælp til. Ved at lytte til dem, tager vi afsæt i deres virkelighed”, siger Ole W. Stenshøj. Han mener også, at der er iværksættere, der kan fortælle, hvordan de har oplevet deres forløb hos iFabrikken, så Vækstrådet kan bestemme sig for, om der skal mere af det samme eller tænkes nyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jobcenter har for et lille år siden haft et iværksætterforløb for ledige, der drømte om at få egen virksomhed. Det lykkedes nogle af deltagerne at få eget CVR-nummer og komme væk fra overførselsindkomst og opskriften blev, at iværksætterne brugte hinanden til udvikling og sparring.

Det viste sig, at når der samles en stor gruppe mennesker på samme sted, så findes der kvalificeret hjælp internt i gruppen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Kultur, Gråsten

Deltager- og publikumsrekord ved Oldtimerløbet

30. maj 2023 Kultur

Oldtimerløbet Pinselørdag i Gråsten samlede rekordmange køretøjer, 1.200 af forskellig slags. Opgørelsen viser nu, at det også blev til en publikums-rekord. Flere end 4.500 gæstede ringriderpladsen i Gråsten og de blev serviceret af 137 frivillige. Det er 700 flere gæster på pladsen end nogensinde. “Vi har i den grad grund til at takke lokalbefolkningen – […]

Læs mere...