Vækstrådet svarer på kritik fra anonym SønderborgNYT-læser

20. november 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Vækstrådets direktør, Ole Daugberg skriver:

SønderborgNYT bringer søndag en anonym læserkritik af Vækstrådets opgørelse af antallet af arbejdspladser i Sønderborg-området. Det er beklageligt, at kritikeren vælger at være anonym. Det ville være både sympatisk og befordrende for dialog, hvis læseren dels lagde navn til sine indvendinger, dels tog kontakt så de statistiske forudsætninger kunne diskuteres.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der fremgår af kritikken, at den anonyme læser bruger tal fra arbejdsmarkedsområdet. For det første er disse tal altid en del ældre, end de tal, Vækstrådet har brugt. Dels at der ofte er omregnet til fuldtidsstillinger i andre statistiker, mens Vækstrådet eksplicit gør opmærksom på, at det er tal for antal personer, der har betalt skat som følge af beskæftigelse.

Endelig mener læseren, at tal først opgøres i maj.

Det er ikke korrekt.

Tal for beskæftigede kan hentes hos Danmarks Statistik hele tiden, når man bruger de forudsætninger, Vækstrådet anvender.

Artiklen fortsætter under annoncen

Afslutningvis skal jeg blot bemærke, at Vækstrådet i allerhøjeste grad er fokuseret på at holde sig til fakta. Det er nærmest en grundholdning, at vi skal væk fra “synsninger” og forholde os til fakta. Og vi er altid klar til at diskutere fakta og holdninger til fakta…hvis man kommer ud af busken og vil indgå i en dialog. Anonym kritik vil altid være svær at forholde sig til, fordi det er umuligt at vurdere kritikerens motiver, når der ikke “kæmpes” med åben pande!

Når det er sagt, så begår vi ganske givet også fejl i Vækstrådet, og dem står vi gerne ved og retter, når der er grund til det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det ser ikke umiddelbart ud til at være tilfældet i denne omgang.

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk