Vækstrådets 1000 arbejdspladser – holder tallet nu også

20. november 2016 Erhverv

Forleden citerede SønderborgNYT fra Vækstrådets Nyhedsbrev, hvor man glædede sig over hele 1000 nye arbejdspladser i Sønderborg. Det blev understreget at det handlede om antallet af arbejdspladser og ikke antallet af fuldtidsbeskæftigede.

Det er forståeligt, at Ole Daubjerg, direktør for Vækstrådet tæller antal lønmodtagere og ikke fuldtidsbeskæftigede, når han i Vækstrådets Nyhedsbrev kan skrive, der er kommer 1000 flere i arbejde, siger en læser, der ønsker at være anonym, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men for det første er der tale om foreløbige tal, da man kun opgør autoriserede tabeller efter endelig opgørelse i e-indkomst-registeret og de tal foreligger altså først til maj 2017”, siger læseren, som SønderborgNYT har navn og adresse på.

“Skulle man virkelig have fået  plus 1.000 jobs i Sønderborg, er det virkeligt opsigtsvækkende, idet de officielle, men ikke reviderede tal fra Ministeriet/Jobindsats viser en tilbagegang i årsværk/fuldtidsbeskæftigede på 653 årsværk fra januar 2014 til januar 2015”, siger læseren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læseren mener, der kan være tale om, at medregne jobcentrets udlånte, “arbejdsmarkedsforstyrrende elementer” som regulære jobs. De tæller ikke i opgørelser, fordi deres hovedindtægtskilde/overførselsindkomst er af midlertidig karakter.

Disse vil ikke blive sorteret fra den egentlige opgørelse før indkomster er sammenlignet på e-indkomst-registeret!

“Jeg synes, det er utilfredsstillende og skræmmende, at Vækstrådet ikke kan holde sig til fakta; men i stedet konsekvent går efter at bibringe borgerne et forgyldt billede af de faktiske forhold”, siger læseren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vækstrådets direktør, Ole Daubjerg, svarer på kritikken: Læs: Vækstrådet svarer på kritik fra anonym SønderborgNYT-læser

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk