Vækstrådets 1000 arbejdspladser – holder tallet nu også

20. november 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Forleden citerede SønderborgNYT fra Vækstrådets Nyhedsbrev, hvor man glædede sig over hele 1000 nye arbejdspladser i Sønderborg. Det blev understreget at det handlede om antallet af arbejdspladser og ikke antallet af fuldtidsbeskæftigede.

Det er forståeligt, at Ole Daubjerg, direktør for Vækstrådet tæller antal lønmodtagere og ikke fuldtidsbeskæftigede, når han i Vækstrådets Nyhedsbrev kan skrive, der er kommer 1000 flere i arbejde, siger en læser, der ønsker at være anonym, til SønderborgNYT.

“Men for det første er der tale om foreløbige tal, da man kun opgør autoriserede tabeller efter endelig opgørelse i e-indkomst-registeret og de tal foreligger altså først til maj 2017”, siger læseren, som SønderborgNYT har navn og adresse på.

“Skulle man virkelig have fået  plus 1.000 jobs i Sønderborg, er det virkeligt opsigtsvækkende, idet de officielle, men ikke reviderede tal fra Ministeriet/Jobindsats viser en tilbagegang i årsværk/fuldtidsbeskæftigede på 653 årsværk fra januar 2014 til januar 2015”, siger læseren.

Læseren mener, der kan være tale om, at medregne jobcentrets udlånte, “arbejdsmarkedsforstyrrende elementer” som regulære jobs.

Artiklen fortsætter under annoncen

De tæller ikke i opgørelser, fordi deres hovedindtægtskilde/overførselsindkomst er af midlertidig karakter.

Disse vil ikke blive sorteret fra den egentlige opgørelse før indkomster er sammenlignet på e-indkomst-registeret!

“Jeg synes, det er utilfredsstillende og skræmmende, at Vækstrådet ikke kan holde sig til fakta; men i stedet konsekvent går efter at bibringe borgerne et forgyldt billede af de faktiske forhold”, siger læseren.

 

Vækstrådets direktør, Ole Daubjerg, svarer på kritikken: Læs: Vækstrådet svarer på kritik fra anonym SønderborgNYT-læser

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66)

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Kultur, Sønderborg

Flaget ved Dybbøl Mølle blev hejst

18. april 2021 Kultur

Søndag klokken 8:00 gik flaget til tops på Dybbøl Skanse og det var Hjemmeværnet, som stod for seancen. J. P. Rasmussen havde kommandoen og fortalte blandt andet om mindestenen, som står på Dybbøl Banke. Han er blandt dem, der kender rigtigt meget til Dybbøldagen, hvor han har haft kommandoen hele 14 gange. “De første syv […]

Læs mere...