Vælg de grønne haveredskaber

28. april 2019 Samfund

Når det kommer til haveredskaberne, har du også mulighed for at tænke grønt, og det kan der faktisk være flere fordele ved.

”Skal du i gang med at skifte dine haveredskaber ud, anbefaler vi, at du finder et mærke, du er tryg ved og glad for. For holder man sig til et mærke, kan batteriet ofte genbruges”, fortæller Morten Rasmussen, Trælastchef ved Davidsen, og fortsætter: ”I dag fås de fleste haveredskaber lige så kraftige som de benzindrevne, så for de fleste haveejere kan de elektriske sagtens klare opgaven”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver ProjectZero på deres hjemmeside.

Fordelene ved at vælge en eldreven havemaskine er ifølge Morten Rasmussen fra Davidsen:

Mindre støj ved brug, bedre ergonomi ved brug og de er bedre for miljøet

Prisen på de eldrevne havemaskiner kan i nogle tilfælde være højere end benzindrevne, men oftest er de så billigere i drift. Her kan det også være en fordel at have det samme mærke, således at batteriet kan genbruges.

En effektiv benzin plæneklipper udleder ca. 1,2 kg CO2 i timen og bruges i gennemsnit 25 timer om året. Mange andre benzindrevne havemaskiner som kædesave og buskryddere er to-taktsmotorer og forurener derfor op til 3 gange så meget ved brug.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du belaster derfor miljøet mindre ved at skifte dine benzindrevne haveredskaber ud med EL.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...