Værestedet 12’eren indvier brugernes egen terrasse

30. maj 2015 Samfund

Lørdag blev en brugerskabt terrasse indviet hos Værestedet 12’eren i Sønderborg. Og selvfølgelig blev indvielsen holdt efter alle kunstens regler med reception, snoreklip og en lille tale.

jpg” alt=”Sine Schrøder Petersen styrer saksen med sikker hånd.” width=”300″ height=”216″ /> Sine Schrøder Petersen styrer saksen med sikker hånd.

“Starten til det hele er, at vi fik en opgave på seminariet, der gik ud på, at vi skulle gå ud og lave et projekt, hvor brugerne blev inddraget”, siger Hanne Schmidt, der er ansat på 12’eren. Sammen med de tre andre studerende læser hun på merituddannelsen.

Terrassen er lavet af brugte engangs-paller, som har fået et godt lag maling. Der er syet hynder og nogle har lavet tre blomsterhylder, der kan hænge og pynte på væggen.

“Det har været et rigtigt godt projekt for vores brugere. Samtlige, der havde meldt sig på nogle af opgaverne, har lavet dem. Faktisk er der flere, der ikke havde meldt sig, som også har været i gang”, siger Hanne Schmidt til SønderborgNyt.IMG_8307

Brugerne venter nu på sol og varme – og så kan de for alvor høste frugten af deres indsats – mens de studerende skal skrive side op og ned om projektet i en evaluering.

Hanne Schmidt fortæller, at 12'erens brugere selv har lavet den ny terrasse.

Hanne Schmidt fortæller, at 12’erens brugere selv har lavet den ny terrasse.

“Vi skal i hvert fald lægge vægt på, at projektet er bæredygtigt og på at der ikke er brugt penge. Forretninger og virksomheder i Sønderborg har være rigtigt flinke sponsorer”, siger Hanne Schmidt. På en eller måde viser projektet, at det ikke altid er penge, der styrer, om noget kan lade sig gøre.

Konklusionen på processen kan være, at brugerne nyder at være fælles om en opgave, når bare man lader arbejdet skride fremad i det tempo, der passer til hver enkelt. Måske noteres det også, at hele flokken er glade for og stolte af resultatet.

“De har splejset om et par havegrill, som jeg håber, bliver brugt rigtigt meget”, siger Hanne Schmidt. Det med at grille og spise sammen er jo også fællesskab, et herligt alternativ til isolation og ensomhed.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk