Vejen mod ’nullet’ i 2029 er godkendt

15. januar 2019 Samfund

Byrådet har godkendt Sønderborgs nye Roadmap2025, som viser vejen til 75 procent CO2-reduktioner i 2025. Planen er udviklet i et tæt samarbejde mellem mere end 100 lokale og nationale eksperter og udgør samtidig et robust fundament for vækst og jobskabelse, inddragelse af de unge, Sønderborgs UNESCO Learning City rejse med FN´s Verdensmål, digitalisering og SmartCity-udvikling.

Det skriver ProjectZero på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg fortsætter dermed rejsen mod et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029. Siden starten i 2007 er behovet for handlinger kun blevet endnu større. Klimaudfordringerne bliver mere og mere synlige, og omstillingen skal op i et helt andet gear for at leve op til det, verdens lande aftalte i Paris i 2015. Byerne spiller en afgørende rolle, og Sønderborg vil være rollemodel og spydspids i arbejdet.

Roadmap2025 bygger på fortsat energieffektivisering af blandt andet boliger og virksomheder samt et markant gearskifte i omstillingen til områdets egen vedvarende energi fra vind, sol og biomasse.

Peter Rathje, adm. direktør hos ProjectZero, glæder sig over den nye køreplan og sender en stor tak til projektets mange deltagere, som fortsat har store aktier i at føre projekterne ud i livet.

“Opgaven er lykkedes over al forventning. I tæt samarbejde har projektets mere end 100 deltagere skabt rammerne for de kommende års ambitiøse indsatser. Såvel resultatet som metoderne har stor interesse for andre byer, først skal køreplanen ud og køre i Sønderborg-området, baseret på aktiv deltagelse fra alle borgere i alle aldre og områdets virksomheder”, siger Peter Rathje.

Byrådet godkendte den 19. december den nye Roadmap2025.

Det var også Byrådet, som medio april 2018 satte gang i Roadmap2025-processen, som har involveret flere end 100 lokale og nationale eksperter fokuseret på otte indsatsområder.

De 8 områder omfatter ejerboliger, almene boliger, privat udlejning, privat transport, virksomheder, landbrug, tung transport og energiproduktion. Samlet er der beskrevet 52 projekter, som støtter op om de igangværende initiativer indenfor energirenovering, grøn transport, borgerinvolvering, elektrificering, indfasning af vedvarende energiproduktion m.v.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk