Velgørenhed: Lions Als sælger tulipaner – og giver pengene videre

9. februar 2018 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Kvinderne fra Lions Als kommer og sælger tulipaner.

Det er efterhånden blevet en fast og kær forårstradition, som mange butiksindehavere og forretninger ser frem til og i år bliver ingen undtagelse:

I uge 8 og 9 tager medlemmerne af Lions Als på besøg i butikker, virksomheder og klinikker m.v. for at sælge tulipaner.

Handlen er meget nem: Man laver simpelthen en skriftlig aftale, betaler og får buketten leveret inklusive vase den 13. marts.

Så kan buketten stå i butikken, på medarbejdernes skriveborde eller klinikkernes skranker som glade forårsbebudere, skriver Lions Als i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Viser social ansvarlighed

Men de kan mere end det.

Den 13. marts skal Lions-kvinderne igen gøre tulipaner og vaser klar til udbringning.

De fortæller også, at her er en virksomhed, der er med til at tage socialt ansvar.

Hver buket med vase koster nemlig 100 kr. – og heraf går ca. 70 kr. til Lions Als’ lokale arbejde med at hjælpe børn, unge og kvinder, som har brug for af en hjælpende hånd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Overskud fra tulipansalget er tidligere gået til for eksempel ferieophold til familier fra Kvinde- Krisecenter og familier med tilknytning til Misbrugscentret, til det forebyggende arbejde i SSP-regi, gadesygeplejersker og Kirkens Korshærs kaffestue.

Sidste år gik en lille portion af pengene til, at et par lærere fra Ulkebøl Skole kom på et Lions-kursus. En af deltagerne, Malene Lønne Nielsen, siger:

“Jeg deltog i et kursus om Holdning og Handling i indskolingen. Det var et godt kursus i ledelse. Jeg fik gode redskaber med og føler mig bedre klædt på til at skabe struktur og god ledelse i klassen, både over for det enkelte barn og fællesskabet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dejlig måde at hjælpe på

Salget af tulipaner har været støt stigende, siden Lions Als begyndte på det for syv år siden. Sidste år blev der igen sat rekord med 460 solgte buketter og et overskud på 34.500 kr. Det store salg skyldes bl.a., at virksomheder som Danfoss og Linak køber mange buketter, som de donerer til både Sønderborg Sygehus og plejecentre i kommunen.

“Vi synes, det er en skøn måde at tjene penge til velgørenhed på. Vi ved af erfaring, at vores tulipanbuketter holder godt og dermed skaber glæde hos køberne længe. Samtidig ved vi, at vi glæder nogle børn, unge og familier rigtig meget med sommerferieophold, som de ellers ikke havde nogen mulighed for at komme på. Det er en stor glæde for os – og derfor er vi glade for, at så mange støtter os hvert år ved at købe tulipanerne”, siger Ulla Holmer fra tulipanudvalget i Lions Als.