Venstre: Der skal sættes ind over for faglige og trivselsproblemer ved skolenedlukningen

20. januar 2021 Politik

Alle folkeskoleelever undervises nu virtuelt på tredje uge, og det ser ikke ud til at stoppe foreløbig. Derfor vil Venstres borgmesterkandidat, Ellen Trane Nørby og Venstres formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune, Claus Klaris, allerede nu sætte en proces i gang med indsatser, der kan minimere elevernes læringstab og dæmme op for den mistrivsel vi desværre ser hos rigtig mange børn og unge.

“Vi har et kollektivt ansvar for at sikre, at det ikke bliver den enkelte elev der står tilbage med store faglige og trivselsmæssige problemer ved nedlukningen. Derfor er vi også nødt til at sikre en konkret plan for hvordan vi løfter de unge, der fagligt er kommet bagud under nedlukningen og sikrer penge til at den enkelte skole i samarbejde med elever og forældre har ressourcerne til at løfte opgaven.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det siger borgmesterkandidat Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

“Vi skal alle bidrage til at mindske smittetrykket og det bakker vi op om i Venstre. Der er dog ingen tvivl om, at der er et læringstab ved den virtuelle undervisning over så lang tid, både for de små og store elever og særligt for de elever, som i forvejen havde det svært. Det skal vi sætte ind overfor og have minimeret og det kan og skal ske i samarbejde med vores lærere, pædagoger, skoleledere, elever og forældre ude på den enkelte skole, for det er der de har fingeren på pulsen”, lyder det fra formanden i Børne- og Uddannelsesudvalget, Claus Klaris.

Artiklen fortsætter under annoncen

Claus Klaris vil derfor sikre at processen bliver startet i udvalget og input sikres fra skolelederne, lærerne og skolebestyrelserne, for allerede nu at sætte gang i planer for at mindske læringstab.

“Det kan eksempelvis være to undervisere i de mindste klasser, hvis der åbnes op for dem, før de større elever, det kan være særlig støtte til de elever, der skal til folkeskolens afgangseksamen til sommer, turbokurser eller andet. Jeg udelukker ingen bud på forhånd og vil nu tage dialogen med udvalget og dem som står med børnene i hverdagen”, siger Claus Klaris

Artiklen fortsætter under annoncen

Også Venstres folketingsmedlem, Ellen Trane Nørby, der også er partiets børne- og undervisningsordfører, er bekymret. Hun har gennem den seneste tid i møderne i Folketingets COVID-19-følgegruppe opfordret til handling fra ministerens side og til at Folketinget afsætter penge som skolerne kan bruge til at løfte de elever og klasser fagligt og socialt, der har brug for ekstra tilbud.

“Den virtuelle undervisning kan aldrig give det samme, som et klasselokale med lærer og klassefælleskabet sammen om undervisningen. Vores lærere gør alt hvad de kan og derfor handler det også om vi nu skal sikre, at de også har ekstra ressourcer at sætte ind med, når der åbnes for skolerne igen. Der vil for rigtigt mange være et læringstab, når eleverne over så lang tid er overladt til skærm og sig selv. Og derudover mistrives rigtige mange børn og unge under nedlukningen. Det har vi en forpligtigelse til at gøre noget ved både på Christiansborg og i Sønderborg Kommune”, siger borgmesterkandidat Ellen Trane Nørby.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...