Venstre: Endnu et skridt hen imod fremtidens specialsygehus

23. marts 2021 Politik

Venstre ønsker at styrke sygehuset i Sønderborg gennem et tættere samarbejde mellem regionen og kommunen og øvrige aktører på sundhedsområdet. Det er væsentligt for at udbygge Sønderborg Sygehus og sikre, at vi har et stærkt specialsygehus og bygge videre på placeringen som det bedste mindre sygehus i Danmark som sygehuset opnåede fornyelig.

”Vi står med kåringen af Sønderborg Sygehus som det bedste mindre sygehus i Danmark rigtigt stærkt, og den position skal vi nu have udbygget i tæt samarbejde mellem Kommunen og Region Syddanmark og øvrige sundhedsaktører.”

Det skriver Venstre i Sønderborg i en pressemeddelelse.

Derfor glæder det også partiet, at, som en del af helhedsplanen for Sønderborg Sygehus, Regionsrådet netop har frigivet penge til ombygning af afsnit 43 til blodsygdomme, som i dag er placeret i Aabenraa, og til Palliativt Team som i dag er midlertidigt placeret på afsnit 41,og skal flyttes for at give plads til en ny fremtidig dialyseafdeling.

“Der sker store forandringer på Sønderborg Sygehus i disse år, og ombygningen af afdeling 43 til blodsygdomme og Palliativt Team er endnu et skridt på vejen til at fuldføre profilen som et specialsygehus, der bl.a.

Artiklen fortsætter under annoncen

skal varetage dagkirugi og mange ambulante behandlinger med fokus på kvalitet, sammenhæng og tilgængelighed”, siger regionsrådsmedlem Tage Petersen, der også er gruppeformand for Venstre i Sønderborg Byråd.

”Det er vigtigt, at der nu lægges en visionær plan for de kommende års udvikling af sygehuset, hvor patienternes sættes i centrum, der tiltrækkes sundhedsfaglige arbejdspladser og sundhedsfaglige miljøer, og hvor der også tænkes i, hvordan de kommunale og regionale sundhedsfunktioner i endnu højere grad kan samtænkes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det være sig samarbejdet mellem jordemødre og sundhedsplejersker eller hjemmesygeplejerskerne og ambulatorierne på sygehuset. Alt sammen til gavn for patienterne”, siger Ellen Trane Nørby, Venstres borgmesterkandidat og medlem af Folketinget.

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...