Venstre: Forklaringen på at Landbrugsstyrelsen chef skal være i København holder ikke

15. januar 2020 Augustenborg

Venstres Ellen Trane Nørby deltog onsdag formiddag i et samråd, hvor fødevareminister Mogens Jensen skulle forklare, hvorfor den nyansatte chef for Landbrugsstyrelsen, kun skal være i Augustenborg tre dage i ugen.

Stillingen blev i første omgang slået op med tjenestested i Augustenborg, men da man ikke kunne finde en kvalificeret kandidat blandt ansøgerne, valgte man at slå stillingen op i København.

“Da stillingen var opslået første gang og md arbejdsstedet Augustenborg kom der 32 ansøgninger og da den efterfølgende blev slået op med arbejdssted i København, kom der 19”, siger Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det bad vi ministeren forklare, men vi fik ikke svar. Vi bad også om at få at vide, hvor meget dyrere det bliver, når der er ansat en chef, der skal frem og tilbage mellem Augustenborg og København, men det fik vi heller ikke svar på”, siger Ellen Trane Nørby.

Ellen Trane Nørby har også spurgt ministeren, om det er tanken, at Landbrugsstyrelsen nye leder skal bruge det halve af den første arbejdsdag i Augustenborg på at rejse fra København og haldelen af den tredje dag på at rejse til København. Det kunne ministeren ikke svare på.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mere foruroligende er, at der ifølge ministeren vil være uger, hvor den nye chef ikke skal til Augustenborg”, siger Ellen Trane Nørby, der bakker medarbejderene op i betydningen af at have en nærværende og synlig leder.

“Vi indkalder ministeren til et nyt samråd om sagen”, siger Ellen Trane Nørby

Læs hvad medarbejderne har sagt – HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk