Venstre vil have gang i processen der skal gøre folkeskolerne frie

21. januar 2022 Politik

Venstres byrådsgruppe vil have, at Byrådet på det kommende byrådsmøde beslutter, der skal at sendes et brev til statsminister Mette Frederiksen, hvor der står, at Sønderborg Kommune ønsker at være frikommune på skoleområdet.

Venstre foreslår, at folkeskolerne i Sønderborg Kommune sættes fri, så det sikres, at der ikke er kommunale regler, proceskrav eller andet, der tager tid fra kerneopgaven ude på skolerne.

Venstre vil af med kommunale regler, krav og bureaukrati, som hæmmer, at man lokalt kan skabe en stærk og engageret lokal skole med inddragelse af elever, lærere, forældre, pædagoger, ledelse og lokalsamfund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver partiet i et punkt, som er kommet på Byrådets dagsorden.

Og Venstre vil også sikre, at skolerne frisættes fra de nationale regler og proceskrav, der hæmmer skolernes positive udvikling.

Venstre beder også Byrådet sætte gang i en dialogproces med alle skolebestyrelserne i kommunen om på hvilke områder, og hvor og hvordan den enkelte skole ønsker frihed til opgavetilrettelæggelsen.

“Jeg synes, vi først af alt skal forholde os til Venstres ønske om at sende et brev til statsministeren på Byrådsmødet og så kan jeg sige, at indenfor en måned skal Børne- og Uddannelsesudvalget rundt på skolerne og mødes med medarbejdere, elevråd og forældrerepræsentanter”, siger udvalgsformand Jesper Smaling og tilføjer, at udvalget endnu ikke har holdt et møde eller været på et fælles seminar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre vil have, at dialogprocessen skal køre parallelt med den allerede aftalte evaluering af skoleområdet, så begge dele kan tages op og endeligt konkluderes på byrådets aftalte temamøde på skoleområdet.

Frisættelsen af folkeskolerne må ikke begrænse elevernes frie valg, og der skal aftales en model hvor kvaliteten og udviklingen på hver skole kan følges.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...