Vent to år på et høreapparat: Indsats på Sønderborg Sygehus uden effekt

16. marts 2018 Samfund

Når hørelsen svigter og der er brug for et høreapparat, er ventetiden fortsat lang. I Region Syddanmark går der mellem 36 og 123 uger før man kommer til den første høreundersøgelse.

Regionen forsøgte sidste år i februar, at afhjælpe situationen ved at afsætte 9,5 millioner kroner til en ny regional høreklinik på Sønderborg Sygehus. Klinikken skulle fungere som aflastning for regionens sygehuse i for eksempel Esbjerg og Odense. Men forbedringerne og dermed også ventetiderne har stadig lange udsigter, og det er der to grunde til, skriver TV2 Fyn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er kun meget få, der rent faktisk har taget imod tilbuddet om at få en tid i Sønderborg, hvis deres eget lokale sygehuse har haft for lange ventetider. Men det er ikke kun patienterne, som klinikken i Sønderborg har svært ved at tiltrække. Det har nemlig også været svært at få audiologi-assistenter, der laver høreundersøgelserne, til at tage job på klinikken på Sønderborg Sygehus.

Sundhedsudvalgsformand for Region Syddanmark Poul-Erik Svendsen (S) slår fast, at der skal ske en markant ændring på høreområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vores initiativ med at oprette en regional høreklinik (red. i Sønderborg) har desværre ikke den ønskede effekt og kan ikke alene løse ventetidsproblemerne for alle regionens høreklinikker. Vi kan konstatere, at ventetiderne til høreundersøgelser af forskellige årsager ikke falder. Det skal vi naturligvis reagere på”, siger han til TV2 Fyn og fortsætter:

”Jeg vil derfor som sundhedsudvalgsformand bede administrationen om at fremlægge en plan for, hvad der skal til for at sænke ventetiderne. Jeg noterer mig, at alle regioner har udfordringer på området, og at der ikke er én let løsning på problemet, men noget skal der gøres”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge TV2 Fyn har Poul-Erik Svendsen bedt om, at handlingsplanen er klar til sundhedsudvalgsmødet i Region Syddanmark den 20. marts 2018.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...