Vi handler stadig meget i Tyskland

8. juli 2014 Erhverv

Størstedelen af de grænsehandlende er sønderjyder, der har kort afstand til de tyske sommertilbud.

Fleggaard og andre tyske varehuse er stadig så attraktive, at danskere kører langt for at handle.

Fleggaard og andre tyske varehuse er stadig så attraktive, at danskere kører langt for at handle.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er ikke overraskende, at grænsehandel er mere udbredt, jo tættere man kommer på den dansk-tyske grænse. Hele 59 procent af befolkningen i region Syddanmark forventer at grænsehandle i deres sommerferie, og det er ikke ligefrem et tal, den danske detailhandel jubler over, siger Marie Louise Thorstensen, der er politisk konsulent i Dansk Erhverv.

– Interessant nok er det dog stadig en relativ høj andel i landets øvrige regioner, som forventer at køre til Tyskland for at grænsehandle. Transporttiden og benzinomkostningerne synes altså ikke at afskrække danskerne fra en tur til et tysk supermarked, hvor varerne ikke er pålagt de samme afgiftsbyrder, som i Danmark, siger hun til Flensborg Avis.

Artiklen fortsætter under annoncen

Traditionelt er der fortrinsvist blevet grænsehandlet nydelsesmidler som slik, sodavand og alkohol, men i de senere år er grænsehandlen blevet udvidet med fødevarer og dagligvarer, hvor blandt andet momsen er lavere i Tyskland. Danskerne fylder med andre ord bilen op, når de i forvejen kører over grænsen for at handle.

Folketinget har tidligere sænket afgifterne på øl og sodavand, fordi det ville bremse en del grænsehandel og – ifølge politikerne – give flere arbejdspladser i de danske butikker. Hvor mange nye ansatte, der er fulgt i kølvandet på nedsættelsen af afgiften, er der ikke sagt noget om.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...