Vi henter færre øl og sodavand syd for grænsen

15. april 2014 Erhverv

Afgiftsnedsættelserne på øl og sodavand ser nu ud til at påvirke for danskerne lyst til at købe flydende varer syd for grænsen.

Ifølge tal fra revisionskoncernen Deloitte så afsatte bryggerierne sidste år 5,2 procent ikke så mange sodavand til grænsebutikkerne som i 2012. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

Fleggaard og andre grænsebutikker har ifølge Deloitte solgt færre sodavand og øl til danskerne sidste år.

Fleggaard og andre grænsebutikker har ifølge Deloitte solgt færre sodavand og øl til danskerne sidste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tallene fra Deloitte er de eneste såkaldt rigtige tal for grænsehandlen. De er indsamlet af en neutral opmand og danner grundlag for Skatteministeriets opgørelser af grænsehandlen.

Det faldende salg syd for grænsen betyder samtidig, at der bliver solgt flere øl og sodavand i de danske butikker og det glæder direktør Niels Hald fra Bryggeriforeningen.

-Fremgangen i ølsalget kommer efter 10-15 år med konstant tilbagegang siger han.

Afgiften på sodavand blev halveret fra 1. juli 2013 og bliver helt afskaffe fra årsskiftet 2014.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet med nedsættelsen var at skabe flere job især i de sydjyske supermarkeder, men tallene for dem er åbenbart ikke gjort op.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. maj 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Iskonditoriets ejer ser en bilfri Sønder Havnegade som en fordel for os alle

6. maj 2021 Sønderborg

Christian Telling, Iskonditoriet, Sønder Havnegade, skriver: Onsdag aften bragte SønderborgNYT nyheden om, at Sønder Havnegade lukkes for kørende trafik i juli og august – og det gav en lang række kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside – og ordene i kommentarsporet fik Christian Telling fra Iskonditoriet til at reagere: Først vil lige nævne, at jeg vel er […]

Læs mere...