Vi henter færre øl og sodavand syd for grænsen

15. april 2014 Erhverv

Afgiftsnedsættelserne på øl og sodavand ser nu ud til at påvirke for danskerne lyst til at købe flydende varer syd for grænsen.

Ifølge tal fra revisionskoncernen Deloitte så afsatte bryggerierne sidste år 5,2 procent ikke så mange sodavand til grænsebutikkerne som i 2012. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

Fleggaard og andre grænsebutikker har ifølge Deloitte solgt færre sodavand og øl til danskerne sidste år.

Fleggaard og andre grænsebutikker har ifølge Deloitte solgt færre sodavand og øl til danskerne sidste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tallene fra Deloitte er de eneste såkaldt rigtige tal for grænsehandlen. De er indsamlet af en neutral opmand og danner grundlag for Skatteministeriets opgørelser af grænsehandlen.

Det faldende salg syd for grænsen betyder samtidig, at der bliver solgt flere øl og sodavand i de danske butikker og det glæder direktør Niels Hald fra Bryggeriforeningen.

-Fremgangen i ølsalget kommer efter 10-15 år med konstant tilbagegang siger han.

Afgiften på sodavand blev halveret fra 1. juli 2013 og bliver helt afskaffe fra årsskiftet 2014.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet med nedsættelsen var at skabe flere job især i de sydjyske supermarkeder, men tallene for dem er åbenbart ikke gjort op.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Tyskland strammer indrejsereglerne for danskere

25. juli 2021 COVID-19

Stigningen i antallet af Corona-smittede danskere får de tyske myndigheder til igen at kategorisere Danmark som et såkaldt risikoområde. Ændringen træder i kraft i dag, søndag, og har betydning for både danske og tyske turister. Danskere, der rejser ind i Tyskland, skal kunne fremvise enten en negativ coronatest, et bevis på, at man er fuldt […]

Læs mere...