Vi undervurderer risikoen ved alkohol

6. marts 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Næsten halvdelen af alle de syddanskere, der drikker for meget, mener ikke, at deres alkoholforbrug er skadeligt. Det viser den sundhedsprofil, som Region Syddanmark har lavet af de syddanske borgere.images (2)

Alkohol er en af de helt store syndere, når årsagen til danskeres sygdomme skal findes. Hvert år får mange danskere nemlig brug for lægehjælp som følge af et for stort alkoholforbrug, og nu viser en ny undersøgelse, at mere halvdelen af alle de syddanskere, der drikker for meget, ikke mener, at deres alkoholforbrug er skadeligt for dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge undersøgelsen drikker 19 procent af den syddanske befolkning mere end Sundhedsstyrelsens anbefalede grænse på syv genstande for kvinder og 14 for mænd fordelt på en uge.

Tallene stammer fra den sundhedsprofil, som Region Syddanmark netop har udarbejdet. Profilen giver et øjebliksbillede af, hvordan borgerne opfatter deres helbred. 36.000 syddanskere har svaret på undersøgelsen.

14. april 2024 112, Sønderborg

Første brand i år der skyldes brug af ukrudtsbrænder

14. april 2024 112

Lørdag aften kørte Beredskab Sønderborgs brandbiler til Kær Bygade, fordi der var brand i et skur, hvor der var brænde. “Vi fik slukket ilden og tjekket ekstra grundigt, så vi var sikre på, der ikke var glæder, som lå og ulmede”, sagde indsatsleder, Bo Olesen, til SønderborgNYT. Ejeren af brændeskuret fortalte til SønderborgNYT, at han […]

Læs mere...