Vi undervurderer risikoen ved alkohol

6. marts 2014 Uncategorized

Næsten halvdelen af alle de syddanskere, der drikker for meget, mener ikke, at deres alkoholforbrug er skadeligt. Det viser den sundhedsprofil, som Region Syddanmark har lavet af de syddanske borgere.images (2)

Alkohol er en af de helt store syndere, når årsagen til danskeres sygdomme skal findes. Hvert år får mange danskere nemlig brug for lægehjælp som følge af et for stort alkoholforbrug, og nu viser en ny undersøgelse, at mere halvdelen af alle de syddanskere, der drikker for meget, ikke mener, at deres alkoholforbrug er skadeligt for dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge undersøgelsen drikker 19 procent af den syddanske befolkning mere end Sundhedsstyrelsens anbefalede grænse på syv genstande for kvinder og 14 for mænd fordelt på en uge.

Tallene stammer fra den sundhedsprofil, som Region Syddanmark netop har udarbejdet. Profilen giver et øjebliksbillede af, hvordan borgerne opfatter deres helbred. 36.000 syddanskere har svaret på undersøgelsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...