Mens krigen raser i Ukraine gør Jobcentret en indsats for at få flygtninge i arbejde

21. maj 2024 Erhverv Skrevet af: Michael Kjær

Sønderborg Kommune har modtaget omkring 400 ukrainske flygtninge, og ud af dem er omkring 70 procent kommet i beskæftigelse. Men der mangler job til de sidste, overvejende kvinder, og derfor appellerer Sønderborg Kommune nu til de lokale virksomheder om at tilbyde de sidste ukrainske flygtninge et job.

”Krigen har jo lange udsigter til at stoppe, og det er jo en forfærdelig situation for de ukrainere, der er her alene med børn i et fremmed land og ikke har noget job. Vi ved, at et job giver indhold i hverdagen, så derfor appellerer vi til, at virksomhederne kan finde et job til de omkring 40 ukrainere, der endnu ikke er i beskæftigelse,” siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget Jan Prokopek Jensen i et interview til SønderborgNYT TV.

Sønderborg Jobcenter står klar til at hjælpe de virksomheder, der mangler hænder og som samtidig vil gøre en forskel og tage et socialt ansvar ved at ansætte ukrainske flygtninge. Virksomheder kan kontakte Virksomhedsservice på telefonnummer 88 72 40 31, hvor de står klar til at matche virksomhedernes behov for hænder og arbejdskraft. Virksomhedsservice tilbyder også rådgivning og sparring samt hjælp til det praktiske og svare på spørgsmål omkring ansættelse af en ukrainsk flygtning.

”Vi har sørget for, at der står folk klar til at hjælpe de virksomheder, der vil udvise et socialt hensyn og ansætte en af de ukrainske flygtninge der endnu ikke er i job, og vi opfordrer vores virksomheder til at bidrage. Det håber jeg, der er nogle virksomheder, der vil,” siger Jan Prokopek Jensen til SønderborgNYT TV.

Mange virksomheder har allerede ansat ukrainske flygtninge, og en af dem er SERWIZ, der blandt andet arbejder med kantinedrift, rengøring, udendørs vedligeholdelse og ejendomsservice. En af kunderne er Danfoss i Nordborg.

”Vi har ansat tre ukrainere, og det fungerer rigtig fint. De er blevet meget godt integreret i vores team, og vores samarbejde med Jobcentret har været rigtig godt. De har været gode til at gøre medarbejderne klar og dermed får de ukrainske flygtninge en forståelse af det danske arbejdsmarked, inden de starter, og samtidig været afklaret og parate til at komme videre,” siger Customer Manager Malene Stenstrup Pedersen fra SERWIZ til SønderborgNYT TV.

Speak og producer: Michael Kjær
Copyright: SønderborgNYT © 2024