Velkommen i rumstationen i Universe

7. juni 2024 Erhverv Skrevet af: Michael Kjær

Nu åbner der en helt speciel udstilling i Universe, hvor gæsterne kommer tæt på rumstationen, som var den danske astronaut, Andreas Mogensens, arbejdsplads. Universe har lånt udstillingen og nu kan børn og unge gå på opdagelse i den, fortæller Troels Nim Andersen fra Universe til SønderborgNYT TV.

“Udstillingen er delt op i små sektioner, hvor der er fokus på eksempelvis astronauters søvn, på hvordan vægtløshed påvirker kroppen og på, at al den mad, som astronauterne spiser, den er klistret”, siger Troels Nim Andersen til SønderborgNYT. Han fortæller, at når det glæder rumfart og besøg på månen, så er det noget, der optager både børn og voksne.

“Og er man vild med solopgange og solnedgange, så giver det rigtig god mening at blive astronaut og opleve hele 16 solopgange og -nedgange i døgnet fra rumstationen”, siger Troels Nim Andersen.

Han fortæller også, at rumfærgen fløj 28.000 kilometer i timen – og det svarer til, at imens Alsie Express flyver til Sønderborg fra København, så kan rumfærgen flyve otte gange rundt om jorden.

Til at forklare de forskellige ting i udstillingen, så er der hovedtelefoner, så gæsterne kan høre Andreas Mogensen fortælle.

“Og han er en rigtig god formidler, som forklarer, så børnene også forstår, hvad det handler om”.

Reporter: Ole Kæhler
Foto og lyd: Alexander N. Sepstrup
Producer: Michael Kjær
Copyright 2024 © SønderborgNYT