Vil du lægge bolig til ‘Musik i privaten’?

26. marts 2019 Kultur

Sønderborg Musikråd og Landsbyforum har sammen søgt om – og fået – penge fra Kong Frederiks-Fonden til projektet ”Musik i privaten”.

Formålet med initiativet er at flytte musikken ud i private hjem og forsamlingshuse på landet,

”Musik i privaten” giver folk musikalske oplevelser i nye rammer og skaber uhøjtidelige, intime koncerter.

Startskuddet til de nye koncertformer lyder torsdag den 9 maj klokken 19-21, hvor beboerne på Nørremark 14 på Kær, har åbnet deres hjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fordi der spilles i et privat hjem, er pladsen ikke ubegrænset, og tilmelding er derfor nødvendig forud, senest den 25 april, på mail til Lyngsofoged@gmail.com

“Det er vigtigt, at musikken kommer ud alle steder. Og da det jo ikke er alle landsbyer, der har et fælleshus eller klubhus, så er ”Musik i privaten” en måde at få musikken ud i landsbysamfundene alligevel. Jeg tror, vi kan nå nogle, som ellers ikke går til koncerter. I et privat hjem får musikken nye, ekstra nærværende og intime rammer. Det er så spændende, og jeg håber, mange er med på ideen”, siger Agnes Nielsen, formand for Landsbyforum.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Projektets succes står og falder med, der er borgere, som åbner deres hjem for koncerterne. Det er samtidig værterne selv, der sætter rammerne for de enkelte koncerter – hvordan skal folk sidde, vil der være forplejning osv – mens projektet betaler for musikken. Vi håber, der er nogle, der melder sig som værter, så de dermed er med til at styrke relationer og naboskab igennem fælles oplevelser”, siger landdistriktskoordinator Connie Mark Skovbjerg, i en pressemeddelelse.

Ved det første arrangement bliver der også mulighed for at høre mere om projektet, inden man eventuelt melder sig som vært for en af de kommende koncerter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk