Vil du være med til at ‘male’ Smøl Vold gul?

12. maj 2022 Tour de France

Landsbylaugene på Broagerland, Broager Kultur og Broager Udviklingsforum inviterer alle interesserede til ’Mal Smøl Vold gul’ søndag den 22. maj.

Ideen er at gøre Smøl Vold Tour de France-gul som led i kommunens 100 dages optakt til Touren, skriver arrangørerne

”Vi vil rigtig gerne være med til at markere Tour de France, markedsføre Broager med en dronefilm til TV og gøre søndagen i maj til en festlig familiedag”, siger én af initiativtagerne, Ingebeth Clausen, Smøl.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun håber på, at rigtig mange har lyst til at møde op i parken og lytte til Broager Brandværnsorkester og nyde en pølse, øl og/eller vand.

”Alle der kommer, får en gratis gul t-shirt og kasket, før vi samlet går op til Smøl Vold.

Deltagere møder i byens park ved busstationen nedenfor kirken klokken 11.00. Fra klokken 12.00 udleveres gul t-shirt og kasket.

Klokken 13.00 vandrer alle turen op til Smøl Vold på den anden side af landevejen. Her fordeles deltagerne, så Smøl Vold tager sig bedst muligt ud i gult, og klokken 13.30 vil der blive lavet droneoptagelser af arrangementet til tv-brug.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter ’malingen’ af Volden er afsluttet, tages turen tilbage til byens park.

For de der ikke kender Smøl Vold, kan det nævnes, at det er det næsthøjeste punkt på Broagerland med 46 meter over havet. Stedet er fredet og er sandsynligvis et tilflugtssted fra omkring ældre jernalder og videreført i middelalderen og frem i ufredstider.

Der er den flotteste udsigt til Nybøl Nor, indsejlingen til Gråsten via Egernsund, til Broager Kirke og videre til Vemmingbund og noget af Dybbøl Banke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Smøl Vold ligger på højre side af landevejen, når du kommer fra Sønderborg og kører mod Gråsten og er ikke til at overse. For at synliggøre, at det er andet end en jordvold eller en bakke i landskabet, kan der ses efter flagstangen, der står på toppen. Her bliver der flaget på nationale mindedage og helligdage – og søndag den 22. maj.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...